havadurum

DOĞTAŞ’tan istihdama büyük destek

DOĞTAŞ, sektörünün geleceği için UMEM Beceri 10 projesini destekliyor.

923
DOĞTAŞ, mobilya eğitimini destekliyor; 150 kişiye eğitim ve istihdam imkânı sağlıyor. Türk mobilya sektöründe iyi tasarım, yüksek kalite ve mağazacılık hizmet anlayışıyla sektörünün öncü markalarından DOĞTAŞ, firmalara nitelikli eleman kazandırma projesi olan Beceri 10 Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri’nde (UMEM), 150 kişiye eğitim ve istihdam imkânı sağlayarak destek veriyor.
 
UMEM Beceri 10 projesi kapsamında DOĞTAŞ’ın desteklediği öğrenciler Biga Endüstri Meslek Lisesi’nde her akşam mobilya ve dekorasyon eğitimi alıyor. DOĞTAŞ, toplam 8 kursun olacağı programda, her bir kurs için 20’ye yakın stajyer alacak. Kurs sonrasında stajyerlere DOĞTAŞ tarafından istihdam imkanı sağlanacak.
 
DOĞTAŞ Genel Müdürü İsmail Doğan, Türkiye’de işsizliğe paralel olarak kalifiye eleman sıkıntısının da ciddi bir problem olduğunu söyledi. Doğan; “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TOBB Ekonomi Üniversitesi işbirliğinde 23 Haziran 2010 tarihinde hayata geçirilen Beceri 10 Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesine destek vererek hem işsizliğin azaltılması hem de kalifiye eleman konusundaki arz talep dengesinin oluşturulmasına katkı sağlıyoruz. Bu projeyle 150 kişiye eğitim ve istihdam imkanı sağlayacağız. Biga’da mobilya ve dekorasyon ile başladığımız eğitimlere ilerleyen süreçte de devam etmeyi planlıyoruz” dedi.
Paylaş