havadurum

Doğtaş 2015’de de iddialı

İstanbul CNR Fuar Merkezi’nde 27 Ocak - 1 Şubat tarihleri arasında 11’incisi düzenlenen İstanbul Mobilya Fuarı’nda (İSMOB) konuşan Doğtaş Genel Müdürü Hulusi Acar; 2015’in Doğtaş’ta farklılaşmanın yılı olacağını söyledi.

2779
 
 
2014 yılında hem yönetimde hem de tasarım departmanına yaptığı önemli transferlerle gündeme gelen Doğtaş, yeni Genel Müdür Hulusi Acar’ın stratejisi, yeni Tasarım Direktörü Adnan Serbest ve genç tasarım ekibinin yanı sıra yerli ve yabancı tasarımcılara hazırlattığı 2015 koleksiyonuyla yıla iddialı başladı. Doğtaş’ın yeni çizgisinin beğeniye sunulduğu 11. İstanbul Mobilya Fuarı’nda açıklama yapan Doğtaş Genel Müdürü Hulusi Acar, markanın gelecek planlarını paylaştı. Mobilya sektöründe 40 yılı aşkın tecrübesi ve öncü duruşuyla bilinen Doğtaş, 2015 koleksiyonunu İstanbul Mobilya Fuarı’ndaki 1.000 m2’lik standında sergiledi. Doğtaş’ın farklılaşan tasarım anlayışı hakkındabilgi veren Genel Müdür Hulusi Acar, “Doğtaş her yıl koleksiyonuna kattığı yeni renk, desen ve modellerle Türkiye’deki mobilya tasarım trendlerini belirleyen markaların başında geliyor. Genç bir tasarım ekibine sahip markamıza fark katacak; Türkiye’nin önde gelen tasarımcılarından Adnan Serbest’le beraber; yerli ve yabancı tasarımcılarla iddialı bir 2015 koleksiyonu hazırladık” dedi. “İSMOB Fuarı’da bu yıl Doğtaş olarak; önümüzdeki yılların trendlerini yansıtacağına inandığımız 15 yeni oturma grubu, 7 yeni yemek odası, 7 TV Ünitesi, 7 yatak odası, 3 yeni nesil odası, 6 baza grubuyla beraber yeni yataklarımızı sergiliyoruz. Tasarımda farklılaşma ve müşteri deneyimlerini iyileştirme, çalışmalarımızın odağında” diyerek sözlerine devam eden Acar; “Geçen yıl müşteri memnuniyetine yönelik önemli çalışmalar yürütürken, diğer yandan 2015 koleksiyonumuzun hazırlıklarına devam ettik. Yeni ürünlerimizle ilgili fuar boyunca ziyaretçilerimizin yorumlarını alacağız. Ev mobilyası alanında tüm ürünlerinde dünyanın en önemli güvenlik sertifikası olan Alman GS Belgesi’ne (GeprüfteSicherheit - Sertifikalı Güvenlik) sahip Türkiye’nin ilk ve tek mobilya markasıyız. Portföyümüzde yer alan her ürünümüz dayanıklılık ve güvenilirlik testlerinden geçtikten sonra satış noktalarımızda yerini alıyor. Tasarımlarımız ve hizmet kalitemizle sektörde farklılık yaratmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
 
“Uluslararası pazarda konumumuzu güçlendireceğiz”
İngiltere, Almanya, Hollanda, Suudi Arabistan, Libya, Azerbaycan, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri, Avusturya ve Cezayir başta olmak üzere birçok ülkede yaygınlığını artıran Doğtaş, uluslararası pazarda da konumunu her geçen gün güçlendiriyor. Yeni yatırımlar için İSMOB Fuarı’nın önemine değinen Doğtaş Genel Müdürü Hulusi Acar; “Sektörde liderliği hedefleyen bir marka olarak, yurtiçi ve yurtdışındaki büyüme stratejimiz doğrultusunda, her geçen gün gücümüze güç katıyor; çalışanlarımız, iş ortaklarımız ve müşterilerimizle ailemizi genişletiyoruz. 2015’te yurtiçi ve yurtdışında 50’ye yakın satış noktası daha açma hedefiyle hızlı büyümemize devam etmek istiyoruz. Açtığımız her mağazanın, hem markamıza hem de bulunduğumuz bölgeye ve ülke ekonomisine katkı sağladığına inanıyoruz. Mobilya sektörünün ihracat yapan en önemli markalarından biriyiz. Yeni koleksiyonlarımızla pazarda farklılık yaratırken, ürünlerimizi farklı coğrafyalardaki tüketicilerle de buluşturarak, uluslararası pazardaki konumumuzu daha da güçlendireceğiz. Fuar boyunca da birçok yatırımcıyla buluşma fırsatımız olacak” dedi.
 
Doğtaş hakkında
1972 yılında Çanakkale’de kurulan Doğtaş Mobilya, oturma gruplarından yemek odalarına, genç ve çocuk mobilyalarından, yatak odalarına ve Türkiye’nin ilk CE Medikal Sınıfı belgeli yataklarına kadar uzanan geniş ürün yelpazesiyle, uluslararası kalite standartlarında üretilen özgün tasarımlı modelleri ve fonksiyonellikle şıklığı birleştiren modern çizgili ürünleriyle, sektöründe fark yaratmıştır. Doğtaş, Türkiye’deki ev alanında kullanılan mobilyalar konusunda tüm ürünlerinde, dünyanın en önemli güvenlik sertifikası olan GS Belgesi’ne (GeprüfteSicherheit - Sertifikalı Güvenlik) sahip Türkiye’nin ilk ve tek mobilya markası olma özelliğini taşımaktadır. Kalite ve tasarım konusunda sektöre birçok yenilik getiren Doğtaş, ISO 9001, ISO 10002, E-1, TS-EN İSO 50001, İSO 14001 ve OHSAS 18001 gibi birçok önemli belgeye de sahiptir. Ayrıca 2008 yılında aldığı Turquality belgesi ile de yurtdışı atılımlarına hız vermiştir. Doğtaş Mobilya bugün 65 ülke ihracatı, yurtiçi ve yurtdışındaki 200’ü aşkın mağazası ile büyümeye devam etmektedir. 2012 yılında attığı büyük adımla gücüne güç katan Doğtaş, Cumhuriyetimizin en eski mobilya markası Kelebek Mobilya’yı bünyesine katarak girişimci tavrını bir kez daha ortaya koyarken Türk mobilya pazarında da ikinci sıraya yükselmiştir.
Paylaş