havadurum

Doğalgaz faturanız kabusa dönüşmesin

Doğalgaz kullanımının hızla yaygınlaştığı Çanakkale’de kış ayları yaklaşırken doğalgaza son gelen zamla kara kara düşünmeye başlayan vatandaşlar tasarruf önerileri ile ilgili tüyoları araştırmaya başladı.

812
 
Akılcı bir tüketim izleyerek doğalgaz faturalarının kabus olmaktan çıkacağını belirten Anadolu Makine Yetkilisi Mustafa Pamuk:”Doğal gaza son gelen zamlarla birlikte vatandaşların şimdiden faturaları nasıl ödeyeceklerini düşünmeye başladıklarını ve tasarruf önlemleri almaya başladıklarını belirtti.
 
“Doğalgaz faturanızın şişkin gelmemesi için oda termostatı ve termostatik vana alın” diyen Pamuk “Kullanmadığınız odalarda peteği kapatmak ya da kısmak yerine oda termostatı alın. Petekleri kısmak veya kapatmak ısı kaçışına neden olacağı için bu kombinizin ekstra çalışmasına sebep olur. Eviniz büyükse ve kullanmadığınız alan varsa ısıyı oda oda ayıran termostatik vana edinin. Mesela salon 22 derece, çocuk odası 21 derece, yatak odası 19 derece olsun istiyorsanız tasarruf yapmak için kullanılmayan odaya termostatik vana taktırın” dedi. Pamuk sıcaklığı bir derece artırmanın bile faturanın toplamına en az yüzde 5 oranında etki yaptığını ifade etti.
 
Çanakkale’de son yıllarda doğalgaz kullanımının yaygınlaştığını belirten Pamuk bireysel kombili sistemin yanı sıra merkezi sistemde olan büyük sitelerin bile hızla kombiye geçtiğini belirtiyorlar.
Paylaş