Dilan Polat’a Tahliye Kararı: İtiraz Edilmezse Tutuksuz Yargılanacak

Anadolu 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi, sosyal medya fenomeni Dilan Polat’ın tahliyesine karar verdi. Eğer bu karara itiraz edilmezse, Dilan Polat tutuksuz yargılanacak. İlk duruşma 4 Eylül’de yapılacak.

286

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat, Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararıyla tahliye ediliyor. Karara itiraz edilmemesi durumunda, Polat, tutuksuz yargılanacak. İlk duruşma 4 Eylül'de gerçekleşecek.

Dava Detayları

Dilan Polat, ‘örgüt kurma’, ‘örgüt yapısı içinde suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama’ ve ‘yasadışı bahis’ suçlamalarıyla karşı karşıya. Hakkında 27 yıla kadar hapis cezası istenen Polat’ın da aralarında bulunduğu 28 sanık var. Şu anda 23 sanık tutuksuz yargılanırken, Dilan Polat’ın tahliyesiyle tutuklu sanık sayısı dörde düşecek. Tutuklu kalan diğer isimler ise Engin Polat, Alper Polat, Sezgin Polat ve Ahmet Gün.

1 Kasım 2023’te Neler Oldu?

1 Kasım 2023 tarihinde İstanbul merkezli altı ilde düzenlenen operasyonlar sonucunda, Dilan ve Engin Polat çiftinin de aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında MASAK tarafından hazırlanan ön inceleme raporunda, tasfiye halindeki üç firmadan aile bireylerine ait şirketlere sahte fatura kesilerek 200 milyon liralık bir para transferinin gerçekleştiği tespit edildi. Bu paranın aile bireylerine ait şirketler arasında transfer edildiği, son aşamada ise Engin Polat’a ait Milda Gayrimenkul isimli firmada toplandığı belirlendi. Parayla gayrimenkul ve çok sayıda araç alındığı da ortaya çıktı.

İstanbul merkezli olarak Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa’da 43 adrese eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Dilan ve Engin Polat’a ait bir medikal şirketin, Ankara’da başka bir firmaya isim hakkını verdiği ve bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığı tespit edildi. Dilan Polat’ın 2019 yılında sosyal medya hesabından paylaştığı ve ‘şampiyonlar ligi’ adı verilen fotoğrafta yer alan bazı kişilerin kimlikleri tespit edilerek soruşturmaya dahil edildi.

Savcılığın talebi üzerine Eylül Öztürk Özkan, Feyzanur Başar, İleyda Topal, İlke Ela Göz, Kadir Yiğit, Mervenur Korkut, Muhammet Oğuz Başar, Murat Yiğit, Nurgül Yiğit, Tolunay Topal, Tuğba Demirhan, Yavuz Selim Korkut, Habip Özsefil, Huri Özsefil ve Özge Duman’ın yurt dışına çıkış yasağı getirildi. Soruşturmanın genişlemesiyle birlikte sanık sayısı 28’e çıktı ve 16 şüpheli tutuklandı. Ayrıca, 27 şirkete kayyum atanmasına karar verildi.

Diğer 5 sanığın tutukluluk hali devam ediyor

14 Haziran’daki aylık tutukluluk incelemesinde, Dilan Polat’ın kardeşleri Can ve Sinem Sıla Doğu’nun yanı sıra diğer sanıklar Can Polat, Gökay Bekar, Halit Polat, Harun Abak, Metin Yılmaz, Mustafa Özalp, Nilgün Yılmaz, Uğurcan Ayyıldız ve Zekai Tepe adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Diğer beş sanığın tutukluluk hali ise devam ediyor.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş