Derince’de Kurt gitti, Çakır geldi

3.Lig 2.Grup’ta zor günler yaşayan Derince Belediyespor’da teknik adam değişikliği gerçekleşti. Takımı şampiyonluğa ulaştırarak 3.Lig’e yükselten Fadıl Kurt’un 2.5 sezonluk görevine son verilirken, yerine Kocaelispor’un efsane kaptanı, A2 takımını çalıştıran Osman Çakır getirildi.

485
Açıklama şöyle: "2010-2011 sezonundan itibaren Futbol A Takımı Antrenörlüğü yapan Fadıl Kurt’un görevine son verilmiş olup, A-2 Takımı hocası Osman Çakır, A Takım çalıştırıcılığına getirilmiştir. 2010-2011 sezonu Derince Belediyespor’da göreve başlayan, görevde bulunduğu süre içerisinde Bölgesel Amatör Lig’de şampiyonluğa ulaşan ekibimize yapmış olduğu katkılardan dolayı Fadıl Kurt’a teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz. - Derince Belediyespor Yönetim Kurulu-”
 
 
Çanakkale Dardanelspor`un 4 Kasım 2012 pazar günü
deplasmanda karşılaşacağı Körfez ekibini tanıyalım
Derince Belediyespor
 
Kocaeli`ye bağlı Derince`nin Belediye statüsü kazanmasıyla kurulmuş Derince Belediyespor, 1994`te. İlk başkanı da dönemin belediye başkanı - şimdiki Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı - Nihat Ergün olmuş. Kurulduğu günden bu yana başarılı bir grafik ortaya koyan Sarı-Lacivertliler, defalarca 3. Lig`e terfi maçlarına katılsa da hep kıyısından dönmüş. 2004-2005 sezonunda Keşanspor, Tekirdağspor ve Orhangazi Gençlerbirliği`ni ardı ardına eleyip 2. tura kalmış. Ancak 2. turda İstanbul Karadenizspor`a penaltılarla yenilerek elenmiş. 2005-2006`da yine 3. Lig`e terfi maçlarına katılmış; ilk maçında Bursa Zaferspor`u geçse de bir sonraki turda Sakarya temsilcisi Yıldırımspor`a 2-0`la elenmiş. 2007-2008 play-off`unda ise Karasuspor`a 1-0 yenilince tek maç oynayıp, dönmek zorunda kalmış. 2008-2009 sezonunda ise Edremit Belediyespor, Karacabeyspor ve Ayvalıkgücü Belediyespor`u safdışı bıraktıktan sonra yarı finalde Sultanbeyli Belediyespor`a 2-0 yenilerek elenmiş. Ertesi sezon Adapazarıspor`u eledikten sonra Ayvalıkgücü Belediyespor`a 1-0`la elenmiş. Bölgesel Amatör Lig`in ilk kez uygulandığı 2010-2011 sezonunda 11. Grubu 8. tamamlayarak ligte kalmış.
 
2011-2012 sezonunda iddialı bir takım kurmak isteyen yönetim; Gebzespor`dan kaleci Ahmet Cihan Abalıoğlu, Kartal Belediyespor`dan Tunç Yalçın, Ünyespor`dan Erkan İnan, Körfez Futbol Kulübü`nden Alpaslan Gürbüz gibi profesyonel futbolcuların yanısıra play-off`ta eleyip BAL`da bırakacakları Beyköy Belediyespor`dan Arif Bayraktar, Mesut Can ve Cebrail Şaşkın`ı ve amatör kulüplerden yetenekli oyuncuları transfer etti. Antrenör olarak bir önceki yıl Çanakkale amatör kulüplerinden Hastanebayırı Gençlik ve Spor`dan transfer edilen; futbolculuk kariyerinde Dardanelspor, Vanspor, Adana Demirspor formalarını da giyen Fadıl Kurt`la devam edildi. Devre arasında kariyerinde 78 Bank Asya 1. Lig maçı olan, yıllarca Kocaelispor forması giymiş Cihan Korucuoğlu ile 37 yaşındaki Mehmet Akdemir kadroya dahil edildi.
 
11. Grup`ta mücadele eden Derince Belediyespor, ligin ilk 6 haftasında topladığı 16 puanla çok iyi bir çıkış yakaladı ve liderlik koltuğuna oturdu. 7. ve 8. haftalarda alınan Keşanspor ve Beykozspor 1908 beraberlikleri takımı 2. sıraya düşürse de 9. haftada Avcılar Belediye Gençlik ve Spor`u 6-0 yenen Sarı-Lacivertliler, yeniden lider oldu. 10. haftada ilk mağlubiyetini Babaeskispor`dan alarak 2. sıraya düştü. Ancak, ilk yarının son haftasında İstanbulspor`u 1-0 yenip devreyi lider kapattı. 13. hafta alınan Büyükçekmecespor mağlubiyetiyle averajla yeniden 2. sıraya düştü. Derince ekibi. 15. haftada lider Edirnespor Gençlik`i deplasmanda 0-1 yenerek liderliği yeniden devraldı ve bir daha hiç bırakmayarak son iki haftaya Edirnespor Gençlik`in 4 puan önünde girdi. İlk mağlubiyetini aldığı Babaeskispor`u 21. haftada 2-0`la geçen Sarı-Lacivertliler, grup şampiyonluğunu ilan etti. Play-off final maçında Düzce temsilcisi Beyköy Belediyespor`u normal süresi 2-2, uzatmaları 3-3 biten karşılaşmada penaltılarla eleyerek, 3.lige yükseldi.
Paylaş