havadurum

Deniz Müzesi çocuk sesleriyle çınlıyor

Hüseyin Akif Terzioğlu Anaokulu öğrencileri, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Piri Reis Deniz Müzesi`ni ziyaret ederek 200`ü aşkın deniz canlısını tanıma fırsatı buldu.

752
 
 
İki sınıftan 50 öğrenci, öğretmenleri ile Terzioğlu Yerleşkesi ÇOMÜ Su Ürünleri Fakültesi`ndeki Piri Reis Deniz müzesi`ne geldi. Kurutulmuş deniz canlılarını yakından gören çocuklar, merak ve endişe gibi karışık duygularla müzeyi gezdi. Ziyarette çocuklar, akvaryumda sergilenen canlı ahtapota büyük ilgi gösterdi. Bazıları da ahtapotun kollarını yakalamak istercesine akvaryumun camlarında ellerini gezdirdi. Kimi öğrenciler ise akvaryumdan uzak durmaya çalıştı. 200`ü aşkın omurgasız ve omurgalı deniz canlısının bulunduğu müzede çocuklar, özellikle kurutulmuş olarak sergilenen saban köpek balığı ile domuz ve imparator balıklarını şaşkınlıkla izledi.
 
Araştırma görevlisi İbrahim Ender Künili, çocuklara deniz canlılarını tanıtmaya çalıştı. Çocukların, zaman zaman topluca konuşması ya da bağırması nedeniyle sesini duyurmakta zorlanan Künili, öğrencilerin merak ettiği sorulara cevap verdi.
 
Anaokulu Öğretmeni Şebnem Dal, su altında yaşayan canlıları öğrencilere tanıtmak amacıyla bu programı düzenlediklerini söyledi. Dal, ``Çocuklar çok şaşkınlar. Canlılarını görmedikleri için kurutulmuş olarak görmek, onlar için değişik oldu, mutlu oldular`` dedi. 6 yaş grubu öğrencilerin gelişimlerinin en önemli çağında bulunduğunu vurgulayan Dal, ``Şu dönemde de öğrendikleri şeyler hayatlarının ilerleyen dönemlerinde onlar için çok büyük bir katkı sağlayacak. Şu anda ne kaparlarsa, ne öğrenirlerse ileride onunla, deniz canlılarıyla ilgili meslek seçeceklerini söyleyeceklerdir`` diye konuştu.
Paylaş