havadurum

Demokrat Parti gazetemizi ziyaret etti

Demokrat Parti Çanakkale İl Başkanı Serdar Sertaç Ekmekçi ve önceki dönem Demokrat Parti Çanakkale İl Başkanlığı görevini üstlenmiş olan Mehmet Ünal gazetemizi ziyaret etti.

1188

Demokrat Parti Çanakkale İl Başkanı Serdar Sertaç Ekmekçi ve önceki dönem Demokrat Parti Çanakkale İl Başkanlığı görevini üstlenmiş olan Mehmet Ünal, il kongrelerinin ardından gazetemiz Çanakkale OLAY’ı zyarette bulundu. Ziyarette 31 Mart yerel seçimleri ile ekonomi ve eğitim gibi alanlarda yaşanan sorunlara dair fikir alışverişinde bulunuldu.

“Merkez sağda Demokrat Parti’nin yeniden güçlenerek devam edeceğine inanıyorum”

Ekmekçi geçtiğimiz günlerde yapılan kongreye dair bilgi vererek, “Biz kazandık. Tarzım birleştirici olarak eski gücü var etmek. Küskünlükleri ortadan kaldırıp daha güçlü olarak önümüzdeki döneme hazırlanmak istiyoruz. Bazı şeylerin değişmesi gerektiğinin toplumda farkında. Merkez sağda Demokrat Parti’nin yeniden güçlenerek devam edeceğine inanıyorum. Bunun için çalışıyor” ifadelerine yer verdi.

“Devletin kurumlarına ayrılan bütçeler çok dengesiz”

Ekmekçi kent ve ülke sorunlarına değinerek, “Şehirler çok dengesiz. Devletin kurumlarına ayrılan bütçeler çok dengesiz. Fiyat etiketine isteyen istediğini yazabiliyor. Eğitim her geçen gün kötüye gidiyor. Sosyal medyada yaşayan bir toplum olduk. Okuma oranı azaldı” dedi.

“Çanakkale bizim için çok önemli”

Önceki dönem Demokrat Parti İl başkanlığı görevini üstlenen Ünal ise yerel seçimlere dair, “5 dönem il başkanlığı yaptım. Teşkilatımla birlikte CHP’nin adaylarını destekledik. Şuanda da güzide adaylar var. Çanakkale için hangisi hayırlısı olsun, desteğimiz büyük ihtimalle CHP’ye olacak. Şimdiye kadar hep Ülgür Gökhan’ı destekledik. Çanakkale bizim için çok önemli. İktidarın 21 senelik geçmişine baktığınız zaman Türkiye’nin her yerinde başarılı oldu ama Çanakkale’de olamadı” ifadelerine yer verdi.

“Milletin geçim derdi büyük”

Ünal halkın ekonomik kriz altında ezildiğini dile getirerek, “Milletin geçim derdi büyük. Ekonomik sıkıntı hat safhada. Siyasilere büyük görev düşüyor. Siyasetçilerin birbirine yaklaşarak, muhalefetin bir arada olması gerekiyor” sözlerine yer verdi.

(Damla Yeltekin)

Paylaş