havadurum

Demirbaş, "Memur maaş artışları yeniden hesaplansın"

Türkiye Kamu-Sen, Truva Atı önünde bir araya gelerek memur zammı teklifine ilişkin açıklamada bulundu.

529

Tüm Türkiye`de Türkiye Kamu-Sen, memur zamlarını protesto etmek için eş zamanlı olarak basın açıklaması yaptı. Sendikanın çağrısıyla Çanakkale Valiliği önünde açıklamada üyeler, memur zammının yeniden hesaplanması gerektiğini dile getirdi. Türkiye Kamu-Sen Çanakkale İl Temsilcisi, Resul Demirbaş, "Cumhurbaşkanımızın en düşük memur maaşının en düşük işçi maaşından aşağıda olmayacağı sözü tam olarak karşılık bulmamıştır. Bu nedenle memur maaş artışlarının yeniden hesaplanması gerekmektedir" dedi.

"Memur maaş artışlarının yeniden hesaplanmalı"
Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın 11 Mayıs 2023`te en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağını açıkladığını hatırlatan Demirbaş, "Ocak ayında 22 bin TL olan en düşük işçi maaşına ise temmuz ayında yüzde 15 oranında bir zam daha yapılacak ve 25 bin 300 TL`ye yükselecektir. Böylece en düşük işçi maaşı ile en düşük memur maaşı arasında 5 bin TL fark olacaktır. Buradan anlaşılacağı üzere en düşük işçi maaşı ile en düşük memur maaşı eşitlenmemiş, var olan adaletsizlik devam ettirilmiştir. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımızın en düşük memur maaşının en düşük işçi maaşından aşağıda olmayacağı sözü tam olarak karşılık bulmamıştır. Bu nedenle memur maaş artışlarının yeniden hesaplanması gerekmektedir" dedi.

"Vadedilen artış daha yapılmadan erimiş"
Demirbaş, 11 Mayıs`ta dolar kuru 19,5 TL iken bugün ise 26 TL olduğunu hatırlatarak, "Açıklamanın yapıldığı gün, 22 bin TL karşılığı 1125 dolar, 1026 euro etmekte, bu miktarla 17,3 gram altın alınabilmekteydi. Bugün ise 22 bin TL karşılığında 844 dolar, 773 euro ya da 13,6 gram altın alınabilmektedir. Dolayısıyla memurlarımıza vadedilen artış daha yapılmadan erimiş, 22 bin TL; alım gücü bakımından 11 Mayıs`tan bugüne 281 dolar, 253 euro ve 3,7 gram altın kaybetmiştir" diye belirtti.
(Yusuf Sonkurt)

Paylaş