havadurum

Darısı Çanakkale’nin başına

İstanbul’da 2013-2014 sezonunda Amatör takımlar gece maçı da oynayabilecekler

889
 
Çanakkale İl Futbol Temsilcisi Hayrettin Acar Olay Spor`a yaptığı açıklamalarda şöyle konuştu. " Gönül ister ki, İstanbul gibi Çanakkale`de de gece maçları yapılsın. Ancak, kentimizde amatör liglerin yapıldığı hiçbir sahada gece maçı oynamak için yeterli düzeyde ışıklandırma sistemi mevcut değil. Bu koşullar altında Çanakkale`de gece maçı yapılabilmesi olanaksız. İstanbul büyük kent. Orada bulunan pek çok kulübün sahası gece müsabakası oynanabilecek enerji kaynağına sahip. İstanbul takımlarının bazıları devlet ya da belediye destekli olarak varlıklarını sürdürüyor. Yani o kulüplerin ekonomik güçleri oldukça fazla. İleride şartlar düzelirse, Çanakkale`de de amatörler gece maçları oynayabilir"
 
 
İstanbul İl Futbol Temsilciliğinin
takımlara gönderdiği yazı metni;
Sahalarında ışıklandırma bulunan ve gece maç oynamak isteyen amatör kulüplerimiz sahalarını sezon başlamadan önce müsabaka oynanacak duruma hazırladıkları takdirde sezon içerisinde gece maçları oynayabilecekler.
Bu konuda istekli olan kulüplerimizin sezon başı verdikleri katılım evraklarının yanında gece maçı oynamak istediklerini belirten dilekçelerini teslim etmeleri gerekmektedir. Yapılan denetimler sonucunda gece maçı oynamaya elverişli olan sahalar belirlenecek ve sezon içerisinde bu doğrultuda müsabakalar programlanacaktır.
 
Amatörlerde transfer
Çanakkale dahil olmak üzere Türkiye`nin 81 ilinde 8 Temmuz 2013 tarihinde start alan Amatör Transfer Dönemi devam ediyor. Yerel transferler 11 Ekim 2013 tarihinde sona erecek. Amatör Liglerde ikinci kulüp değiştirme dönemi olarak adlandırılan ara transfer süreci ise 2 Ocak 2014 - 14 Şubat 2014 tarihleri arasını kapsayacak. Olay Spor
Paylaş