Dardanelspor`a sahip çıkalım!

SERBEST VURUŞ
Ali ÇİFTÇİ
Dardanelspor eski kaptanı

Dardanelspor kentimizin futboldaki temsilcisi değil mi? Bunu hep soruyorum kendi kendime, ancak bir türlü işin içinden çıkamıyorum. Bu sorunun cevabını bulabilmek için Çanakkale halkına şu soruyu sormak gerekir. Dardanelspor şu anda kaçıncı ligde, hangi grupta ve ilk yarı sonucunda sıralamadaki yeri ne? Kanaatimce bu sorunun cevabını bilen, devamlı maçları takip eden çok az futbol sever var. Çünkü, çarşıda, pazarda eski arkadaşlarım ve eski taraftarlarla karşılaştığımda takımın durumunu tam olarak bilene rastlamadım. Hep şunu diyorlar, nerede o eski maçlar. Bu hasret, onların yıllar sonra futboldan soğumalarından mı acaba?

469
Benim kaptanlığını yaptığım yıllarda bambaşka bir atmosfer vardı. Çok güzel ve anlamlı günlerimiz geçti bu formanın altında. Sayısız başarıya imza attık, yarı amatör, yarı profesyonel olarak. Örneğin; şehrimiz tarihinde ilk defa İkinci Lig ile tanıştı. En kötü zamanımız da bile tribünler hep doluydu. Şimdi maça gidiyorum, seyirci en çok olduğu zaman, iki yüz kişiyi geçmiyor. Halkın, o hafta maç olup, olmadığından haberi yok. Eskiler "Çanakkaleli forma giyen futbolcu yok" diye hayıflanıyor.
Bizim dönemlerimizde, müsabaka sonrası sokağa çıktığımızda Çanakkaleli futbolseverler önümüzü kesiyorlardı ki, zaman zaman idmana bile geç kalıyorduk. Hocamıza mazeretimizi bildirdiğimizde, anlayışla karşılıyordu. Çünkü, bu bazen antrenörümüzün de başına gelebiliyordu. Yani bir sevgi seli yaşıyorduk.
Eski bir takım kaptanı olarak, beni son yıllarda üzen konu şudur. Çanakkaleli futbol severleri stada çekmek için yeterli bir çaba gösterilmiyor. Böyle olmamalı ! Koskoca şehrin tek takımı var, ona sahip çıkılması şart. Dardanelspor yönetimi de elini uzatmalı. Kentin dinamikleri hedef birlikteliği içinde Dardanelspor`a yaklaşım göstermeli.
Paylaş