havadurum

Dardanel ve B.Ada üzüldü... Bigaspor güldü!

1025

 Biga İlyas Bayram Stadı’nda oynanan Biga derbisinde, rakibini 42’de Kubilay’ın attığı tek golle 1-0 mağlup eden Bigaspor 3 puanın sahibi oldu. Stadı dolduran spor severlerin heyecan içinde takip ettiği maçın ilk yarısında Bigaspor, ikinci devresinde Biga Adaspor üstündü. Bigaspor Antrenörü İbrahim Küçük cezası nedeniyle müsabakayı tribünden izledi. Biga Adaspor’un ikinci yarıda bir topunun direkten dönmesi talihsizlikti. Karşılaşma olgunluk içinde geçti.

 
Bölgesel Amatör Lig’in diğer Çanakkale takımı Dardanel İstanbul deplasmanındaydı. Rakibi Modafen karşısında 2-0 öne geçen Kırmızı-Beyazlı ekip, art arda gelen gollerle sahadan 3-2 yenilgi ile puansız ayrıldı. 30 Ağustos 2018 Pazar günü saat 15.00’de oynanacak maçlarda; Bigaspor İstasyonspor’u konuk  edecek. Biga Adaspor Uzunköprüspor deplasmanına çıkacak. Çanakkale Dardanel ise Yeşilköyspor’u ağırlayacak.
 
 BAL’da statü (2018-2019 sezonu)
2018–2019 Sezonunda Spor Toto Bölgesel Amatör Lig’den TFF 3.Lig’e toplam 9 takım yükselir.
11 grupta oynanacak grup müsabakaları çift devreli lig ve puan usulüne göre oynanacak olup, müsabakalar sonunda gruplarında birinci olan takımlar play off oynayacaklardır. Play off müsabakaları sonunda 11 grup birincisinden 9’u TFF 3.Lig’e çıkmaya hak kazanır.
Play off müsabakaları tarafsız sahalarda, tek maç eleme usulüne göre 3 kademede oynanır. 
11 grupta son iki sırayı alan takımlar Spor Toto BAL’dan bulunduğu ilin en üst yerel ligine düşerler.
Spor Toto BAL Kontenjanı 2 (iki) takım olup, 3 (üç) takımla temsil edilen İller
(Çanakkale, Hatay ve Tekirdağ) :
 Çanakkale, Hatay ve Tekirdağ illerinin 2019-2020 sezonunda 2 (iki) takımla temsil edileceği dikkate alınarak: 3 takımdan biri TFF 3.Lig’e yükselir, iki takım küme düşerse, ilin yerel liginde birinci ve ikinci olan takımlar Spor Toto BAL’a yükselir. 3 takımdan biri TFF 3.Lig’e yükselir, bir takım küme düşerse, ilin yerel liginde birinci olan takım Spor Toto BAL’a yükselir. Kalan takım ise yerel lig ikincisi ile baraj müsabakası oynar. 3 takımdan biri TFF 3.Lig’e yükselir, iki takımda küme düşmezse, bu takımlardan sezon sonu puan tablosunda alt sırada olan takım yerel lig birincisi ile baraj müsabakası oynar. Üst sırada olan takım ise Spor Toto BAL’da kalır. 3 takımdan hiçbiri TFF 3.Lig’e yükselmez, iki takım küme düşerse, ligde kalan takım Spor Toto BAL’da kalır, yerel lig birincisi ise Spor Toto BAL’a yükselir. 3 takımdan hiçbiri TFF 3.Lig’e yükselmez, bir takım küme düşerse, kalan iki takımdan sezon sonu puan tablosunda alt sırada olan takım yerel lig birincisi ile baraj müsabakası oynar. Üst sırada olan takım Spor Toto BAL’da kalır. 3 takımdan hiçbiri TFF 3.Lig’e yükselmez ve küme düşmezlerse, sezon sonu puan tablosunda üst sırada olan takım Spor Toto BAL’da kalır, en alt sırada olan takım yerel lige düşer. İkinci olan takım ise yerel lig birincisi ile baraj müsabakası oynar.              (Haber Merkezi)
 
Toplu sonuçlar (11.Grup)
Biga Adaspor - Bigaspor : 0 – 1
Modafen - Ç.Dardanel : 3 – 2
Çerkezköy 1911 - Çengelköy : 0 – 3
Yeşilköy - Kavaklık : 2 – 1
Tekirdağ - Çorlu 1947 : 1 – 0
Edirnespor - Uzurköprü : 1 – 0
L.İstasyon - Kartalspor : 0 – 4 

2.Hafta maçları (30 Ağustos 2018 – 15.00)
KARTALSPOR - ÇENGELKÖY FUTBOL A.Ş
BİGASPOR - İSTASYONSPOR
UZUNKÖPRÜSPOR - ADASPOR
ÇORLU SPOR 1947 - EDİRNESPOR
KAVAKLISPOR - TEKİRDAÐSPOR
ÇANAKKALE DARDANEL SK - YEŞİLKÖY
MODAFEN SPOR - ÇERKEZKÖY 1911 D.SPOR
Paylaş