havadurum

Dardanel, Türkiye'de ilk 500'de

Çanakkale'de doğan ve Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri haline gelen Dardanel, Capital500'ün 2022 yıl sonu rakamlarına göre hazırladığı araştırma sonucunda belirlenen Türkiye'nin en büyük 500 şirketi arasında yer aldı.

837

Türkiye'nin balık ve deniz ürünleri uzmanı Dardanel; yenilikçi ürünleri ve yatırımlarıyla bölgesinde ve Türkiye'de büyümeye devam ediyor. Deniz ürünleri alanında Türkiye'nin bir numaralı şirketi olan Dardanel; Türkiye'nin önde gelen ekonomi ve iş dünyası dergilerinden Capital'in her sene gerçekleştirdiği Capital500 araştırmasında, Türkiye'nin büyük 500 şirketi arasında yer aldı. Ciro, özsermaye, ihracat ve istihdam gibi değerlendirmelerin yapıldığı Capital500'e Çanakkale'den giren tek firma olan Dardanel, listenin 478. sırasında bulunuyor. 

Deneyimiyle ihracat coğrafyasını genişletmeyi sürdürüyor
Capital500'ün 2022 yıl sonu rakamlarına göre hazırlanan yeni araştırmasında 37 sektör yer aldı. Şirket sayısına göre bu yılın ilk üç sektörü; enerji-petrol, gıda-içecek ve otomotiv olarak sıralandı. Türkiye gıda sanayisinin global bir şirketi olarak dünyaya açılmayı hedefleyen Dardanel; bunun için üretime, yatırımlarına, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına devam ediyor. Türkiye'de bulunduğu kategorilerde pazar lideri olan şirket; bir yandan da ton balığı ve deniz ürünlerindeki deneyimiyle ihracat coğrafyasını genişletmeyi sürdürüyor.
(Duygu Yılmaz)

Paylaş