Dardanel havaya girdi!

Gözünü zirveye diken Kırmızı-Beyazlı takım 2.lige yükselme hedefine ulaşmak için canını dişine takarak mücadele veriyor

1071
Son yıllarda mücadele verdiği profesyonel liglerde inişli - çıkışlı bir grafik çizse de, mevcut kulüp kültürü ile ülke futbolunun önde gelen firmaları arasında bulunan Dardanelspor bu sezon yer aldığı 3.lig, 2.grupta başarılı sonuçlara imza atıyor. Genç, ama lig deneyimli kadrosu ile her geçen hafta olumlu skorlar elde edip, zirve yarışına katılma sinyalleri veren Kırmızı-Beyazlı takım artık gelecek haftalara daha da güvenle bakmaya başladı. 14. haftası geride kalan ligde 1 maçı eksik olmasına karşın 5 galibiyet, 7 beraberlik, 1 yenilgi alan Dardanelspor, rakip fileleri 15 kez havalandırırken, kalesinde 8 gol gördü. 22 puanla klasmanda 6. sıraya yerleşen Boğaz ekibi ertelenen Yeni Diyarbakırspor maçını da kazanması durumunda kendisine klasmanın üçüncü sırasında yer bulabilecek. Çanakkale sporunda yıllardan buyana üstlendiği misyon ve bununla doğru orantılı olarak vizyonu her geçen sezon artan Dardanelspor tecrübe aşamasına gerilerde bırakan gencecik kadrosuyla rakiplerine gözdağı, sevenlerine mutluluk vermeye devam ediyor. Dardanelspor 7 Aralık 2014 pazar günü saat 13.30`da İstanbul Mimar Yahya Baş Stadı`nda vasat ekip 68 Yeni Aksarayspor ile karşılaşacak.
 
 
Uygun "Deplasmandan galibiyetle döndük"
Dardanelspor Antrenörü Fatih Uygun deplasmanda oynadıkları Maltepespor karşılaşmasını değerlendirdi. Dardanelspor zorlu Maltepespor karşısında üç puanı üç golle alırken, Kırmızı-Beyazlı takımda başarılı çalıştırıcı Fatih Uygun yaptığı açıklamalarda şunları söyledi. “Sadece bizim değil, grubumuzun diğer takımları için de çok zor bir deplasmandan üç puan ile ayrıldığımız için mutluyuz. Maltepespor’un artılarını ve eksilerini biliyorduk. Oyuncularım maçtan önce çalıştığımız ve konuştuğumuz tüm taktik anlayışları harfiyen yerine getirdiler. Biliyorduk ki, bu taktikleri sahada ortaya koyarken onlardan daha çok koşup, daha çok mücadele ettiğimiz zaman skor da lehimize olacaktı. Nitekim, kendi adımıza çok rahat giden maçta yine anlam veremediğimiz bir kırmızı kartla, sahanın en iyilerinden biri olan Uğur Parlak oyun dışında kaldı. On kişi kaldığımız zaman dilimlerinde bile rakibimizden daha etkili koşarak ve akıllı oynayarak pozisyonları bulduk ve maçı üç golle kazanmasını bildik.”
Uygun açıklamalarının devamında ise kendisinin ve futbolcuları için ne geçmiş maçların, ne de gelecekteki müsabakaların önemi olduğunu, sadece o hafta oynayacakları maça ve o anki yapacakları mücadeleye odaklandıklarını ifade etti. Uygun 11 haftadır yenilmediklerini ve bu durumdan oldukça memnun olduklarını, bu seriyi çekebildikleri kadar yukarılara taşımak istediklerini söyledi.
Paylaş