Dardanel’de rota Trabzon

Lige Nilüferspor beraberliği ile başlayan Kırmızı-Beyazlılar cumartesi günü Ahmet Suat Özyazıcı Stadı’nda Trabzon Kanuni Futbol Kulübünün (Yalıspor) konuğu olacak.

415
3.lig, 2. grupta mücadele veren Çanakkale Dardanelspor sezonun ilk dış saha maçı için haftalık rutin çalışmalarını Futbol Direktörü Tamer Tuna yönetiminde sürdürüyor. Samet Albayrak’la kaçırdığı penaltıdan sonra art arda kaydettiği gollerle (Samet Albayrak – İlhan) Bursa Nilüferspor karşısında 2-2’lik beraberliği sağlayıp, sezona 1 puanla başlayan Kırmızı-Beyazlı takım şimdi galibiyet hedefiyle Trabzon Kanuni Futbol Takımına (Eski ismi Yalıspor) odaklanıyor. 18 takımın yer aldığı grupta, 34 hafta süreli uzun maratonda zirve yarışını amaçlayan Çanakkale Dardanelspor’un müsabaka hazırlıklarını tamamlayıp, cuma günü (yarın) kentten ayrılması bekleniyor. Futbol Federasyonu, Trabzon Kanuni – Çanakkale Dardanelspor maçını planlandığı tarihten bir gün öne çekerek, 15 Eylül 2012 cumartesi günü saat 16.00’da oynanmasına karar verdi.
 
3.ligde statü
Takımlar 3 grupta mücadele edecek. Her grubun birincisi olan 3 takım doğrudan TFF 2. Ligi`ne yükselecek. Her grubu 2., 3.,4. ve 5. sırada bitirecek takımlar Play-Off oynama hakkı kazanacak. Play-Off`larda, grubunu ikinci sırada bitiren takımlar ile aynı grubu beşinci sırada bitiren takımlar; üçüncü sırada bitiren takımlar ile aynı grubu dördüncü sırada bitiren takımlarla eşleşecek ve tek maç eleme usulüne göre müsabaka yapacak. Bu karşılaşmaları kazanan ekipler final oynayacak ve finalde kazanan takımlar ise TFF 2. Ligi`ne yükselecekler. Böylece toplam 6 takım TFF 2. Lig`e terfi edecek. 3.ligde gruplarının son 3 sıralarında kalan toplam 9 ekip Bölgesel Amatör Lige (BAL) düşecek.
 
3.LİG 2.GRUPTA 2.HAFTA PROGRAMI
 
15.09.2012 16:00
AHMET SUAT ÖZYAZICI TRABZON KANUNİ F. KLB - DARDANELSPOR A.Ş.
 
16.09.2012 16:00
ADIYAMAN ATATÜRK ADIYAMANSPOR - SİVAS DÖRT EYLÜL BLD.SPOR
SİLİVRİ SİLİVRİSPOR - MANAVGAT EVRENSEKİ SPOR
BATMAN 16 MAYIS BATMAN PETROLSPOR - MENEMEN BELEDİYE SPOR
GEBZE A. KURT STADI GEBZESPOR - ERZİNCAN REFAHİYESPOR
ADNAN MENDERES AYDINSPOR 1923 - DERİNCE BELEDİYESPOR
NİLÜFER STADI BURSA NİLÜFERSPOR A.Ş. - KİLİMLİ BELEDİYESPOR
ÜMRANİYE BLD. İLÇE ÜMRANİYESPOR - İSKENDERUNSPOR 1967
Y. HASAN DOĞAN STADI HACETTEPE SPOR - BELEDİYE BİNGÖLSPOR
Paylaş