CUMPA cep yakıyor

Çanakkale`de kurulan ve bölgenin en büyük pazarlarından biri olan Cuma Pazarı, hem sebze ve meyve fiyatları hem de balık fiyatları ile deyim yerindeyse vatandaşların cebini yaktı. Çanakkale`de en çok bulunan balık çeşidi olan sardalyenin fiyatı bile 15 TL`yi gördü.

1723
 
Çanakkale`nin ve bölgenin en büyük pazarlarından biri olan Cuma Pazarı (CUMPA) bu hafta fiyatları ile vatandaşın tepzisini çekti. Özellikle mevsim sebzeleri konusunda fiyatların cep yaktığını ifade eden vatandaşlar, mevcut ekonomik sıkıntı içinde artık pazarda bile alışveriş yapmanın güçleştiğine dikkat çektiler. Alışgücü düşük vatandaşların özellikle asgari ücret ile geçinmeye çalışan kesimin, mevsim meyve ve sebzelerini şuan için almaları hayal gibi görünse de önümüzdeki haftalarda ürünlerin bollaşması ile fiyatların düşeceği tahmin ediliyor.
 
 
Sebze fiyatları uçmuş!
CUMPA`de mevsim sebzelerinin fiyatları, oldukça yüksekte seyrederken, fiyatların bir an önce düşmesi bekleniyor. CUMPA`da bamyanın kilosu 7 liradan alıcı bulmayı beklerken, börülce 6, barbunya 5 ve domates ise 2,5 liradan satışa sunuldu. Çanakkale bölgesinde yıllık ortalama 500 bin ton civarında yetişen domates fiyatının bile 2,5 lira olması vatandaşların dikkatini çekerken, pazar esnafı fiyatın önümüzdeki haftalarda ucuzlayacağını tahmin ediyor.
 
 
Meyveler de pahalı
Cuma Pazarı`nda meyve fiyatları da sebze fiyatlarından aşağıda kalmadı. Öyle ki kiraz 2,5 ile 5 lira arasında değişirken şeftali üç liradan alıcı buldu. Çileğin fiyatı 5 lira olarak belirlenirken, armut 4, kayısı ise 2 liradan satışa sunuldu.
 
 
Yazlık giyim kapış kapış
Havaların ısınmasıyla birlikte Çanakkaleliler de yazlık ürün telaşına girdiler. Ucuz ürünlere büyük ilgi gösteren vatandaşlar, ekonomik sıkınmtı içinde mağazadan alışveriş yapmanın ise bir hayal olduğunu dile getirdiler. Cuma Pazarı`nda bulunan ve fiyatları mağazaya göre ucuz olan ürünlerin önünde biriken vatandaşlar ihtiyaçlarını bütçelerine uygun bir şekilde karşıladılar.
 
 
Balıkçılar dertli
Çanakkale`de en çok bulunan ve en çok tüketilen balık çeşidi olan sardalyenin 15 lirayı görmesi vatandaşları olduğu kadar satıcıları da düşündürüyor. Havaların rüzgarlı seyretmesi nedeni ile beklenen balık bereketini yakalayamayan balıkçılar, sardalyeyi 15 liradan satışa sunmak zorunda kaldılar. Cuma Pazarı`ndaki balık halinde levrek, cipura ve sardalye 15 liradan satışa sunulurken, mezgit 20 liradan alıcı buldu.
 
Paylaş