havadurum

Cumhuriyet Meydanı Yenileme Projesi Devam Ediyor

Çanakkale Belediyesi tarafından başlatılan Cumhuriyet Meydanı Yenileme Projesi kapsamında zemin kaplama çalışmalarına başlandı. 

988

Cumhuriyet Meydanı, Çanakkale Belediyesi tarafından başlatılan ve yürütülen bir proje ile yeni bir görünüme kavuşuyor. Proje kapsamında zemin kaplama ve bitiş imalat çalışmaları başladı. Proje ile meydanın tarihi dokusu korunurken, işlevselliği de artırılıyor.

Zemin Kaplama Çalışmaları Başladı

Cumhuriyet Meydanı Yenileme Projesi kapsamında, altyapı imalatları tamamlanan meydanda zemin kaplama çalışmalarına başlandı. Zemin kaplama çalışmalarının ardından meydanın aydınlatma, peyzaj da yapılacak.

Tarihi Dokuya Saygılı Bir Proje

Çanakkale Belediyesi, Cumhuriyet Meydanı’nı hem kentin tarihi dokusuna saygılı hem de sosyal, kültürel ve sanatsal aktivitelere olanak sağlayacak şekilde yeniliyor. Proje ile meydanın işlevselliği artırılırken, kentin tarihi kimliği de korunuyor.

Kentin En Önemli Kamusal Alanlarından Biri

Geçmişten günümüze kentin en önemli açık kamusal alanlarından olan Cumhuriyet Meydanı, Çanakkale Belediyesi’nin yürüttüğü proje ile daha modern ve yaşanabilir bir mekan haline geliyor. Kentin tarihi meydanı, yeni yüzüyle hem yerel hem de ulusal anlamda önemli bir cazibe merkezi olacak.(Erhan Taylan)

Paylaş