havadurum

Cumhuriyet’in 100. Yılına Özel Sosyal Bilimler Sempozyumu Düzenlendi

Çanakkale Belediyesi ve ÇOMÜ işbirliğiyle “100. Yılında Cumhuriyet ve Çanakkale” temasıyla sempozyum düzenlendi.

727

Çanakkale Belediyesi’nin de destek verdiği “100. Yılında Cumhuriyet ve Çanakkale” konulu Sosyal Bilimler Sempozyumu, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’nun onursal başkanlığında gerçekleşti. Sempozyumda, Cumhuriyet’in kuruluşu ve kazanımları ile Çanakkale’nin tarihi ve kültürel değerleri ele alındı.

Sempozyumun Açılışı ve Sunumlar

Sempozyum, 25 Aralık 2023 Pazartesi günü ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu’nda yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet’in 100. yılında Çanakkale’yi anlatmanın gururunu yaşadığını söyledi. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Erenoğlu ise, sempozyumun akademik ve toplumsal katkısına vurgu yaptı. Açılışın ardından, Prof. Dr. Mehmet Ö. Alkan “Cumhuriyetin Kuruluşuna Giden Yolu ve Cumhuriyet’in Kazanımları” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Fotoğraf Sergisi

Sempozyum kapsamında, Cumhuriyet’in kuruluşundan günümüze Çanakkale’nin fotoğraflarının yer aldığı bir sergi de açıldı. Sergiyi gezen Başkan Gökhan ve Rektör Erenoğlu, fotoğrafların Çanakkale’nin tarihine tanıklık ettiğini belirtti. Sergi, sempozyum boyunca ziyaret edilebilecek.

(Esra Güller)

Paylaş