havadurum

Cumhuriyet dönemi hatıraları kortej yürüyüşüyle yaşatılacak

Troya Arkeoköy Esnaf ve Zanaatkarlar Derneği’nin düzenlediği faaliyetler kapsamında Cumhuriyetin 100’üncü Yıl Kutlaması yapılacak. Düzenlenen etkinlikte, 29 Ekim pazar sabah saat 08:30 da köy meydanı amfi tiyatro önünde toplanarak ''100. Yılda 100 mt bayrak'' korteji oluşturulacak.

747

Çanakkale’nin her yerinde Cumhuriyet’in 100’üncü Yılı kutlamalarının heyecanı başladı. Troya Arkeoköy Esnaf ve Zanaatkarlar Derneği’nin düzenlediği Cumhuriyetin 100’üncü Yıl Kutlaması için düzenlenecek olan kortejde, vatandaşlar bir araya gelecek. Troya Arkeoköy Esnaf ve Zanaatkarlar Derneği, etkinliğe katılmak isteyen vatandaşların, beyaz ve kırmızı renkli şapka, fular, kravat. ceket, yelek, mont, gömlek, rozet, balon, flama, Atatürk posteri ile katılmasını önerdi. Renkli görüntülere yol açacak “100.yılda 100 mt bayrak” kortejinde, yetişkinler ve çocuklar için cumhuriyet dönemi meslek giysileri ile asker, polis, pilot, kaptan, doktor, hemşire, öğretmen , işçi, memur, çiftçi, demirci, madenci, marangoz, öğrenci gibi çeşitli meslek gruplarının katılması rica edildi.

100.yılda 100 mt bayrak korteji, Cami Meydanı Atatürk Heykeli Önü Tören alanında tamamlanacak. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından direğe bayrak çekilerek kortej tamamlanacak. Etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlar için; Çanakkale' de Cumhuriyet Meydanı, Kepez'de Meydan'dan 08:00 de katılımcılar için araç kalkacak. Araçların yetmemesi durumunda köprü altından Troya köy minibüsleri ile ulaşım sağlanacak.

(Esra Güller)

Paylaş