ÇTSO yönetimi toplandı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın Aralık ayı Meclis toplantısı, Kongre ve Fuar Merkezi İÇDAŞ Salonu’nda yapıldı. 2013 yılının son Meclis toplantısını, Meclis Başkanı Osman Okyay yönetirken, toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

945
 
Toplantıda, Meclis Başkanı Osman Okyay’ın açılış konuşmasının ardından Yönetim Kurulu Üyesi Güven Barış Yüksel, Yönetim Kurulu adına bir konuşma yaptı. ÇTSO`nun faaliyetleri hakkında bilgi veren Yüksel; “2014 yılı bütçemizi ve tarifemizi sizlere bugün arz etmek için hazırlık çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Öncelikle söylemek istediğim odamızın giderlerini kıstık ve böylece üye aidatlarıyla, hizmet ücretleri tarifemizde indirim yaptık. Üyelerimizin yoğunlukla kullandığı belgelerden alınan ücretleri kaldırdık. Giderlerimizi kısarken komitelerimizin bütçelerini kısmadık, aksine arttırdık. Çünkü Komitelerimiz Odamızın omurgasıdır ve çalışmaları Yönetim Kurulumuza yön ve ışık vermektedir. Bütçelerini kullanma konusundaki tasarrufu da komite başkanlarımızın komitelerinde alacakları karar ile kendi iradelerine bıraktık. 7 komitemiz kendi sosyal faaliyetlerinde kullanmayı tercih ederken, 5 komitemiz kendi fuar etkinliğinde, 1 Komitemiz burs fonuna aktarmak, 1 komitemiz de ilimizin emniyet ve güvenliği için çalışan teşkilatımızın araç donanımının iyileştirilmesi yönünde kullandırılması için karar almışlardır. 21 Komitemizin 2014 yılında da bütçelerini en uygun şekilde kullanmaya devam edeceğine inancımız tamdır. Kepengini kapatmamak için mücadele eden, evine aş, çalışanına maaş için çabalayan üyemizin aidatlarını har vurup harman savuranların Odası olmadık, olmayacağız” dedi.
 
“Çanakkale’mizin çıkarlarını ön planda tuttuk”
“Üyelerimizin, Çanakkale’mizin ve ülkemizin çıkarlarını ön planda tuttuk” diyen Yüksel; “Üyeleri ile bütünleşmiş, harcanan her kuruşun hesabını veren, tüm üyelerimizin hesap sorabildiği kurumsallaşmış Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasını bizden sonrakilere teslim etmeyi amaç edindik. Bu amaç doğrultusunda çalışmalarımız sırasında yapılacak harcamalarda, azami tasarruf ile en etkin ve verimli sonuca ulaşılması için gösterdiğimiz hassasiyet artarak devam edecektir. Çanakkale Gümrük Müdürlüğü’nün yetkisinin kaldırılarak ve deniz yolu ile Çanakkale Limanı’ndan ithalatın mümkün olamayacağına dair Yönetmelik, üyelerimizin mağduriyetine yol açacaktır. Bu nedenle Çanakkale Gümrük Müdürlüğü’nün de yetkilendirilmesi için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na girişimde bulunduk. Komitelerimizden gelen talepleri yerine getiriyor, ilgili mercilere iletiyor ve takip ediyoruz. Üyelerimizden gelen talep üzerine Odamızın TSE hizmetlerinden yerinde yararlanması için girişimde bulunduk ve TSE İl Temsilciliği açılmasını istedik. 20 Aralık günü ev sahipliğimizde gerçekleşen toplantı ile de TSE ile hizmet protokolü imzaladık. Üyelerimiz bu protokol ile bazı TSE hizmetlerinden indirimli faydalanacaklar. Temsilcilik açılması için gerekli potansiyelin sağlanmasında da üyelerimizin desteğine ihtiyacımız var. MERSİS uygulaması ile ilgili sizleri geçen ay bilgilendirmiştik. Kuruluş işlemleri ile başladığımız sisteme 2014 yılı ile birlikte tüm işlemler nezdinde geçeceğiz. Üyelerimizin e-imza ve kayıtlı elektronik postalarını uygun fiyatta ve yetkili kurumdan almaları için Türkiye Noterler Birliği ile anlaşma imzaladık ve önümüzdeki günlerde bir bilgilendirme toplantısı düzenleyeceğiz” şeklinde konuştu.
 
“Çanakkale’ye dair projelerimizi görüşüyoruz”
Yönetim Kurulu toplantılarının gündeminde her hafta muhakkak Çanakkale’ye dair projeleri görüştüklerini kaydeden Yüksel; “1/100.000 imar planı Resmi Gazetede yayımlanmak üzere. Bu plana göre de demiryolu ağının en önemli geçiş noktası Lapseki’ye ulaşacak. Güzergah, Çanakkale Boğazı’nda yapılacak olan köprü ile Avrupa kıtasına ulaşacak. Entegre ulaşım ağı sayesinde demiryolu ağının devamı olarak da otoyoldan direkt olarak Edirne ve dolayısıyla Avrupa’ya bağlantı gerçekleşecek. Bu ulaşım ağı sayesinde Çanakkale önemli bir aks özelliğini daha da arttırarak, İzmir ve Ege Bölgesi ile de daha entegre bir ekonomik kazanımlara yol alacaktır. Lapseki Yat Limanı ile ilgili Bakanlıkça incelemeler yapıldı ve ihalesi yapılmak üzere Maliye Bakanlığı’ndan Ulaştırma Bakanlığı’na devredildi. Oybirliği ile destekleme kararı ile takip ettiğimiz kruvaziyer iskelenin GESTAŞ’a devredilmesi bekleniyor. Çanakkale’ye kruvaziyer iskele kazandırmak için ÇTSO olarak üzerimize düşen her türlü desteği vermeye hazırız. Kaynak yaratacak güce de sahibiz. Çanakkale Yat Limanı ile ilgili son gelişmeleri sizlerle Kasım ayı bilgilendirmemizde ve geçen ayki Meclis toplantımızda paylaştık. Odamızın hiçbir kurumla kavgası, polemiğe girmesi söz konusu olamaz. Çanakkale’ye hizmet etme heyecanımız ve Çanakkale sevgimiz, yazılara aylarca cevap beklemeye, “bugün git yarın gel” lere, verilen sözlerden dönmelere sessiz kalamayacak kadar fazladır ve tüm tepkimiz bunadır. Çanakkale ihmale, kaderine terk edilmeye değil hizmete layık bir şehirdir. Tek isteğimiz, Çanakkale’de nefes alan tüm bireylerin, ayakta duran tüm kurumların bu düşünce ile çalışması, Çanakkale’ye kazandırmak için gayret göstermesidir” ifadelerini kullandı.
 
“Gücümüzü boş laflara değil icraata harcamalıyız”
Yüksel şu şekilde konuştu: “Çanakkale Savaşları’nın 100. yıldönümü sebebiyle bu kutsal topraklarda yeni bir heyecan yaratmak amacı ile ulusal ve uluslararası pek çok kategoride düzenlenecek olan bir yarışmaya ev sahipliği yapacağız. 2014 yılında Türkiye genelinde, 2015 yılından itibaren ise uluslararası, özellikle Çanakkale’de savaşmış milletlerden katılımcılarla yapılması düşünülen yarışmanın hazırlıkları devam ediyor. Çanakkale Teknopark arazisinde düzenlenecek olan “Games of Troy in Çanakkale” projemizin Çanakkale’mize yeni bir heyecan ve dinamizm katacağına, ekonomik ve sosyal hayatına katkı sunacağına inanıyoruz. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın varlık sebebi üyeleridir ve asli görevi üyelere hizmet; üyelerinin mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, iş dünyasının önünü açmaktır. Bunu üyelerimizin cebine para koyarak ya da gezip tozarak yapamayız. Bunun yolu; ilimizin ekonomik hayatını canlandırmak, dışarıdan gelenlerin kalış sürelerini uzatmak, lafla kuru gezilerle değil layıkıyla tanıtım yapmak, mevcut potansiyeli ekonomik kazanca dönüştürmek için çalışmak ve proje üretmekle mümkündür. Gücümüzü içi boş eleştirilere, boş laflara değil icraate harcamalıyız. Çalışmadan zenginleşmenin, tasarruf etmeden kalkınmanın, yatırım yapmadan büyüme ve gelişmenin mümkün olmadığını Çanakkale yıllardır tecrübe etmektedir ve bedelini de ağır bir şekilde ödemektedir. Çanakkale atalarının tarihte gösterdiği asil mücadeleyi artık ekonomik olarak zaferle tamamlamalıdır. Her zaman söylediğimiz gibi bu güce de fazlası ile sahiptir.”
Paylaş