ÇTSO Ortak Komite Toplantısı yapıldı

1136
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Ortak Komite Toplantısı, ÇTSO Kongre Fuar Merkezi`nde 21 meslek komitesinin üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Ortak Komite toplantısının açılış konuşmasını Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu yaptı. Başkan Semizoğlu, "İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısını Odamız ev sahipliğinde gerçekleştirdik. TOBB Çanakkale Akademik Danışmanımız Prof. Dr. Selahattin Kanten ile bir görüşmemiz oldu. Bugün de Yönetim Kurulumuza bir sunum gerçekleştirdi. 1915 Çanakkale Köprüsü`nden sonra Çanakkalemizin lojistik olarak çok daha farklı bir yerde olduğu düşüncesiyle İlimize Lojistik ve Ulaşım Fakültesi kazandırmayı düşünüyoruz. Bununla ilgili çalışmalara başladık. Lobicilik için sizlerin her birinin desteğine ihtiyacımız var. Özellikle Şerif Başkanımın desteğine ihtiyacımız var. Biz Çanakkale`de olmasını arzu ediyoruz. Burada fiziki ihtiyaçlar binamız, her şeyimiz hazır. Selahattin Hoca`da Türkiye`de sadece İstanbul Üniversitesi`nde olduğunu söyledi. İkincisini de inşallah şehrimize kazandırmak istiyoruz" dedi.
"Benim katıldığım en güzel törenlerden biriydi"
Çanakkale Kara Savaşlarının 107.yıldönümü törenlerine dair açıklamada bulunan Semizoğlu, "Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy`un katılımları ile düzenlenen Çanakkale Kara Savaşlarının 107.yıldönümü törenlerine katıldım. Gerçekten çok iyi yönetilen bir Alan Başkanlığımız var. Benim katıldığım en güzel törenlerden biriydi. Huzurlarınızda Alan Başkanımız İsmail Kaşdemir Beyi ve ekibini kutluyorum. Gerçekten tanıtımda çok büyük faydaları oluyor" sözlerine yer verdi.
"Bu uygulamanın haksız bir rekabet getireceğine inanıyorum"
Akaryakıt sektörünün sorunlarına değinen Semizoğlu, "Akaryakıt sektörünün sorunları ile ilgili Yönetim Kurulu Üyemiz Volkan Bey, akaryakıt ve otogaz bayilerine getirilen teminat yükümlülüğünün işletmeleri zor duruma soktuğunu belirterek bir açıklama yaptı. İrili ufaklı birçok akaryakıt bayisi var. Bunlardan ciroları nezdinde teminat istiyorlar. Paraya erişimin bu kadar zor olduğu bir dönemde bu uygulamanın haksız bir rekabet getireceğine inanıyorum" diye belirtti.
"3 sene içeresinde 52 fabrika"
Çanakkale yatırımlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Semizoğlu, "Ezine Gıda İhsas OSB`de ilk fabrikanın temel atma törenine katıldım. Üyemiz Troya Petfood Evcil Hayvan Yem ve Gıda Sanayi Ltd. Şti`nin yeni yatırımlarının kendilerine ve İlimize hayırlı olmasını diliyorum. Evcil hayvan kedi, köpek maması üretecekler. Hızla da devam ediyor inşallah Ezine`de yatırımlar iki, üç sene içerisinde 52 tane fabrikaya yükselecek" ifadelerine yer verdi.
"İlde 9 olan coğrafi işaretli ürün Bayramiç`te 4 oldu"
Başkan Semizoğlu, geçtiğimiz günlerde Çanakkale2nin 9`uncu coğrafi işaretli ürünü olarak tescillenen Bayramiç Zeytinyağına dair ise sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Çanakkalemizin 9. Coğrafi işaretli ürünü Bayramiç Zeytinyağı oldu. Tescil sürecine Oda olarak biz de destek vermiştik. Bayramiç Ziraat Odamıza da girişimleri ve yoğun gayretleri için çok teşekkür ediyorum. Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan`ı kutluyorum. Sadece Bayramiç`te 4 tane tescilli coğrafi işaretli ürünümüz var. Bayramiç Beyazı, Bayramiç Elması, Tahin Helvası ve Zeytinyağı oldu. İlde 9 olan coğrafi işaretli ürün Bayramiç`te 4 oldu. 
"Bu desteklere üreticimizin ihtiyacı var"
KOSGEB`in Yeşil Dönüşüm Destek Programını hakkında bilgi veren Semizoğlu, "Küçük ve orta ölçekli işletmelerin yeşil dönüşüm konusunda mevcut durumlarının tespit edilerek sorun ve ihtiyaçlarının belirlenmesi, gerekli stratejilerin oluşturulması ve kapasitelerinin geliştirilmesi ve öncelikli ihtiyaçlarının karşılanması amacı ile KOSGEB Yeşil Dönüşüm Destek Programı açıklandı. Son 12 ay içinde toplam enerji tüketimi 10 TEP`ten 50 TEP`e kadar olan işletmeler için elektrik motorları etüt hizmeti desteğinden verimlilik arttırıcı giderler desteğine 400.000 TL Üst limitli destekler mevcut. Bu GMKA`da da var. Şirkete geliyorlar, şirketin enerjiyi doğru kullanıp kullanmadığına veya aynı enerjide daha fazla üretim yapması konusunda bir rapor sunuyorlar. KOSGEB`in çalışmaları için sekreteryamıza başvurursanız biz de aracı oluruz. Gerçekten bu desteklere üreticimizin ihtiyacı olduğunu düşünüyorum" dedi.
"GESTAŞ`ın politika malzemesi yapılması gerçekten çok üzücü bir şey"
Başkan Semizoğlu, sön günlerde kent gündeminde bulunan GESTAŞ haberlerine dair ise şu sözleri söyledi; "Birazda GESTAŞ`ın zamları ile ilgili bilgi vermek istiyorum. Ben sizler adına Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak GESTAŞ A.Ş.`nin Yönetim Kurulu`nda bulunuyorum. GESTAŞ`ın politika malzemesi yapılması gerçekten çok üzücü bir şey. Ben buranın Yönetim Kurulundayım her Yönetim Kurulu toplantısına da katılıyorum. Sanki köprü fiyatıyla biz onu denkliyormuşuz gibi algılanıyor. Bu şirketin yüzde 100`e yakını İl Özel İdaresinin yani Çanakkale halkının. Bu şirket Çanakkale halkının boğazlara veya adalara gitmek için vatandaşlara hizmet etmek için kurulmuş. Giderinin yüzde 50`sinden fazlası akaryakıt olan GESTAŞ`ın 2020-2022 yılı periyotta akaryakıt maliyetinin artışı %480 arkadaşlar. Yine aynı dönemde GESTAŞ`ın fiyat güncellemesi yüzde 115 arkadaşlar. Politika malzemesi yapılması gerçekten hoş değil ama konuşulacaktır, ben sizleri aydınlatmak istedim."
Müşterek Komite toplantısının açılış konuşmasının ardından 2021-2022 Çanakkale Kurumlararası 2. Troya Karma Voleybol Turnuvasında şampiyon olan ÇTSO Voleybol Takımına plaket ve hediye takdim edildi. Tören sonrasında Ortak Komite toplantısında Meclis ve Komite Üyeleri söz aldı.
(Seçkin Sağlam)
Paylaş