ÇTSO meclisi toplandı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası`nın Eylül ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi İçdaş Salonu’nda yapılan Meclis toplantısında Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin ve Başkan Yardımcısı Mert Mildon bir konuşma yaptı.

525
 
Toplantıda ilk konuşmayı yapan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü Balıkesir-Çanakkale 1/100.000 ölçekli Çevre Düzen Plan taslağı hakkında Çanakkale Ticaret Borsası`nda yapılan toplantının ayrıntılarını meclis üyeleriyle paylaştı. Engin; “Toplantıda Çanakkale’nin ve bölgenin geleceğini şekillendirecek olan yüz binlik üst plan taslağı için; değerlerimizi koruma, gelişimi şekillendirme, altyapı yatırım öngörüleri konusunda Çanakkalelilerin görüş ve önerileri alındı.
Ancak üzülerek gördüm ki Çanakkale iş dünyasının toplantıya katılımı son derece azdı. Ülkemizin 2023 yılı gelişim stratejine paralel olarak hazırlanan, Balıkesir ve Çanakkale bölgesinin gelişim stratejisini belirleyen bu plan hakkında; toplantıya katılan Çanakkalelilerin çok önemli katkıları ve önerileri oldu. 2023 stratejik eylem planında Orman varlığımızı geliştirmek hedeflendiğine vurgu yapılarak plan içinde Çanakkale orman varlığının geliştirilmesi istendi. Marmara’da balık varlığına büyük baskı olduğundan bahisle, üst plan içinde Marmara denizinde biyoçeşitliliğin arttırılması hedeflerine katkı koyacak yapay resifli özel koruma bölgelerine yer verilmesi istendi. Çanakkale’mizde yer alan bütün liman ve OSB’lerin ulusal plan hükümlerine uygun şekilde bölünmüş yol ağıyla birbirine bağlanması gereğine vurgu yapıldı. Marmara denizinde; Kuzey/Güney ve Doğu/Batı aksında deniz taşımacılığının geliştirilmesi hedefi gereğince Çanakkale sahillerinde intermodal yük taşıyabilecek Ro-Ro limanı yapılması gerektiği, plan öngörüsünde Ro-Ro limanının yer alması gerektiği belirtildi. Ülkemizin Turizm sektöründe gelişimi için ulusal gelişim stratejimizde öngörülen mevcut 200 balıkçı barınağı içinden 55 adetinin Yat Limanı olarak sektöre kazandırılmasında; Çanakkale Lapseki Balıkçı barınağının da yerini alması ve kent merkezinde modern bir yat limanına planda mutlaka yer verilmesi gerektiği belirtildi.
Yine birbirine yakın limanların ihtisas limanına dönüştürülerek ülke ekonomisine daha verimli hizmet etme hedefine Çanakkale limanları için de planla yer verilmesi, Çanakkale Limanlarının da ihtisas limanı olması istendi” dedi. Daha sonra söz alan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ş. Mert Mildon ise odanın yürüttüğü ve yürütmekte olduğu projeler ile çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi. Meclis toplantısı, diğer gündem maddelerinin görüşülmesiyle sona erdi.
Paylaş