Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısı bugün gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıda Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ersin Kahraman, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın Nisan ayı faaliyetleri hakkında bilgilendirdi. Faaliyetlerin anlatılmasının ardından OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk konuk olarak katıldı. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk, tarihi yarım adaya ve Çanakkale’nin köylerine gerçekleştirdiği faaliyetleri anlattığı konuşma gerçekleştirdi. Konuşmanın ardından, İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından hazırlanan Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında “100 Öğrenci 100 Kadın Girişimci” projesinin sunumu gerçekleştirdi. Düzenlenen meclis toplantısına, TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Birce Bilici Şimşek, OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk, ÇTSO Yönetim Kurulu ve iş insanları, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük, 100 kadın girişimci ve 100 öğrenci katılım sağladı.
Faaliyetleri anlatan Başkan Yardımcısı Kahraman “Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak bugün itibariyle 9 bin 609 üyelik büyük bir aileyiz. Kadın Girişimciler Kurulumuzun bugünkü etkinliği ile ilgili İcra Komiteleri Üyeleri Genel Sekreterimiz Sema Hanım, Vali İlhami Aktaş’ı ziyaret ederek etkinlik hakkında bilgilendirdi. Çanakkale’mizin bir ürünü daha tescil aldı. Gelibolu peynir helvasıyla birlikte coğrafi işaretli 15 ürünümüz oldu” sözlerine yer verdi.
Faaliyetlerin anlatılmasının ardından OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk, faaliyetlerini katılımcılarla paylaştı. Başkan Öztürk, “Bu bir sosyal sorumluluk projesi de olsa birçok zorlukla karşılaşıyorsunuz. Ortaya çıkan şeyin bugüne gelmesi ayrı bir dönem taşıyor. Çanakkale’nin yönleriyle bilinmesi önem taşıyor. Ülkemizin tarihine hizmet ediyoruz dedik. Çanakkale’de hayatlarını kaybeden şehitlerimize, onların huzur içerisinde uyuyabilecekleri mezarlar anıtlar yapıyoruz dedik. Ama tüm yarım adaya elimiz değdi. Bunları yaşayan görenler bilir ama gençlerimizin bilmediğini düşünüyorum. Ama yapmış olduğumuz Tarihe Saygı Ortaokulu'nda yetişen çocuklarımızın her biri, yarım adanın önemini en güzel şekilde anlatırlar. Bana Çanakkale Fahri Hemşerisi ünvanını vererek onurlandıran, Çanakkalelilere de çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
ÇTSO’nun meclis toplantısına katılan ve Çanakkale’de büyük faaliyetler gerçekleştiren Başkan Öztürk, projelerin detaylarından bahsetti. 2018 yılında Troya Müzesi’nin açılışı öncesi Tevfikiye ve Çıplak Köylerindeki restorasyon çalışmaları hakkında konuşan Öztürk,“2000 yılında temiz tuvalet kampanyası başlatmıştık. Bu kampanyayı Çanakkale’de anlatır mısınız diyerek Çanakkale’ye davet ettiler. Ben diğer faaliyetlerimizden de bahsettim. Örnek köylerimiz olduğunu, bu örnek köylerin kalkındırmaya çalıştığımızı ve her ilde bir örnek köy yaparak illerin tümünün de kalkınmasına yardımcı olacağımızdan bahsettim. Gelecek sene bana öyle bir köy gösterin ki uygun özellikler taşısın dedim. Bu özellikler neydi? Tarihi ve turistik önemi olacak, yapmış olduğumuz faaliyetler ya ekonomik anlamda ya da sosyal anlamda katkı sağlayacak ve daha çok turistin gelmesine katkı sağlayacak. Bunu Çanakkale’de yapmak için söz verdim. Ekibimi aldım, Çanakkale’nin Valisi o zaman Süleyman Kamçıbey’di. Projelerimi anlattım. Kendisi de bana Alçıtepe köyünde yapabilirsiniz dedi. O gün bir görelim diyerek ayrıldık. Feribotla karşıya geçerken Kilitbahir’i gördük. Kilitbahir’de bütün evler yıkık dökük, iskeleye yaklaşıyoruz pislik içinde. Kilitbahir’e de bir şeyler yapılması lazım dedim. Ve projelerimizi yapmaya başladık. Alçıtepe’de bir ayda köy meydanı da dahil, müzenin restorasyonu da dahil her şeyi elden geçirdik. Alçıtepe’de de 18 Mart dönemlerinde metrelerce tuvalet kuyruğu oluyor dediler. 38 gözlü bir tuvalet yaptık. Biz inatla vazgeçmedik. Önümüz açıldıkça bir şeyler yaptık” dedi.
OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk’e Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ersin Kahraman hediye takdiminde bulundu. Sunumun ardından, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında “100 Öğrenci 100 Kadın Girişimci” projesinin sunumu düzenlendi. Sunumda, 100 Öğrenci 100 Kadın Girişimci projesinde yer alan kadın girişimcilerin faaliyetleri katılımcılarla paylaşıldı.
Kadın girişimcilerin sunumunun ardından Hesapları İnceleme
Komisyonu Başkanı Ali Karaman tarafından,
Hesapları İnceleme Komisyonu’nun 2024 Nisan ayı mizanı ile ilgili
rapor okundu ve 2024
Nisan ayı mizanının tetkik ve onayı gerçekleştirildi. Azami fiyat
tarife talepleri Mecliste görüşülerek onaylandı. Meclis
Toplantısı Mayıs Ayında doğum günü olan Yönetim Kurulu, Meclis ve
Komite
Üyelerinin okunmasıyla sona erdi.
(ESRA GÜLLER)