ÇTSO’da ilgi çeken öneriyi yapay zekaya sorduk! Truva Atı’yla yöresel ürün satışı

Truva Atı sembolü kullanılarak yöresel ürünlerin satıldığı işletmeler açılması önerisi, ÇTSO’nun meclis toplantısında gündeme geldi. Bu öneri, hem Truva Antik Kenti’nin tarihi ve kültürel mirasının hem de bölgenin ekonomik kalkınmasını desteklemeyi amaçlıyor. Biz de yapay zeka aracılığıyla birkaç görsel hazırlayarak, olası önerileri sunduk.

3125

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ÇTSO) 2024 yılı ilk olağan Meclis Toplantısı ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi.

ÇTSO Sayman Üyesi ve İş İnsanı Turgay Kılıç, toplantıda Çanakkale için turistik bir destinasyon önerisinde bulundu. Kılıç, Truva Atı sembolünün kullanıldığı ve Çanakkale’nin yöresel ürünlerinin tanıtıldığı işletmeler açılabileceğini ifade etti. Meclis Başkanı Osman Okyay ise öneriye katıldığını belirterek, şehre değer katacağını kaydetti.

Truva atı sembolü olan işletme önerisi

Sayman Üye Turgay Kılıç, “Yönetim Kurulu ile Rize ziyaretimizde sahil alanına Rize’ye özgü devasa çay bardağı yapılmış ve etrafında Karadeniz yöresine ait yöresel ürünlerin tanıtımları yapılmak üzere işletmeler kurulduğunu gördük. Bunun benzeri Çanakkale’ye yapılabilir. Çanakkalemizin yöresel ürünlerinin tanıtıldığı ve Truva atı sembolümüz de kullanılarak işletmeler açılabilir.” şeklinde konuştu.

Meclis Başkanı Osman Okyay ise, “Turgay Bey’in bu önerisine katılıyorum ve Truva Atının bu şekilde yapılması Çanakkalemize değer katacaktır. Buna ek olarak Çanakkalemizin profesyonel olarak tanıtılacağı bir tanıtım bürosu yapılabilir.” dedi.

Biz de Çanakkale OLAY Gazetesi olarak; öneriyi çok değerli bularak, yapay zeka aracılığıyla birkaç görsel hazırladık. İşte şehre değer katabilecek işletmelerin bulunduğu o görseller:

(SEVİ GÖZAY UĞURLU)
Paylaş