ÇTSO’ya Güney Kore ziyareti...

ÇTSO Başkan Yardımcısı Sadık Aydoğan, Güney Kore İstanbul Başkonsolosu Tae-Dong Jeon`un ziyareti sırasında yaptığı açıklamada “Güney Kore ile turizm, tarıma dayalı sanayi ve teknoloji gibi alanlarda işbirliğine açığız” dedi.

2070
Çeşitli ziyaretler yapmak üzere Çanakkale’ye gelen Güney Kore İstanbul Başkonsolosu Tae-Dong Jeon, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Başkonsolos Tae-Dong Jeon’u, ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi’nde Başkan Yardımcısı Sadık Aydoğan ve Genel Sekreter Sema Sandal ağırladılar. ÇTSO Başkan Yardımcısı Sadık Aydoğan, Güney Kore Başkonsolosuna, Çanakkale ve TSO ile ilgili bilgi verdi. Çanakkale’nin hızla gelişmekte olan üniversite ve kültür ağırlıklı bir turizm ve tarım kenti olduğunu ifade eden Aydoğan, Çanakkale’nin domates ve kirazı gibi dünyaca tanınmış tarımsal ürünleri olduğunu, Kaz Dağları’nın dünyanın en zengin oksijen ve endemik bitki deposuna sahip alanlarından biri olduğunu vurguladı. Aydoğan, “Gelibolu Yarımadası, Assos, Truva gibi tarihi ve turistik değerlerin yanında, tarımsal anlamda da önemli değerlere sahibiz. Çanakkale Merkez’de sanayi olmasa da İçdaş Demir Çelik ve Enerji, Kale Seramik ve Akçansa gibi Türkiye’nin sayılı sanayi kuruluşları il sınırlarında faaliyet göstermektedir. ÇTSO ise, 3 bin 500 aktif üyesiyle orta ölçekli işadamlarının ağırlıkta bulunduğu bir kurum” diye konuştu. Sadık Aydoğan, “Çanakkale olarak daha yolun başındayız” diyerek, ÇTSO olarak kurmayı planladıkları Gıda İhtisas OSB’si ile tarımsal sanayi yatırımlarının Çanakkale’ye çekilmesini hedeflediklerini, ÇOMÜ ile ortak olarak Teknopark arazisinde ÇTSO Ar-Ge Merkezi oluşturduklarını ve ÇTSO Çanakkale Evi, Su Perdesi, Games of Troy gibi diğer projelerle birlikte Çanakkale’yi bir marka şehir haline getirmeyi planladıklarını ifade etti.
 
 
“Ortak üretim yapıp, dışa açılalım”
ÇTSO Başkan Yardımcısı Sadık Aydoğan, Güney Kore ile ortak yatırım konusunda da, ÇTSO’nun kuracağı Gıda İhtisas OSB’yi de hatırlatarak, “Gıda ile ilgili ortak bir üretim yapıp, dış pazarlara mal satımı konusunda bir işbirliği yapabiliriz” dedi.
Güney Kore İstanbul Başkonsolosu Tae-Dong Jeon ise, “Çanakkale’nin turizm alanında çok parlak bir geleceği olacağını gözlemliyoruz” diye başladığı konuşmasında, Çanakkale Boğazı’na 3. Köprü ve otoyollar yapıldıktan sonra hızlı bir gelişme yaşanacağını söyledi. Çanakkale’nin turizm ve tarım konularında gelişmiş olduğunu ve bu konularda ortaklıklar geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Güney Kore İstanbul Başkonsolosu Tae-Dong Jeon, “Bir ortaklık yapılmazsa, birbirimizi tanıyamıyoruz ve ticaret olduğu yerde kalıyor” diye konuştu. Gelişmekte olan bir il olan Çanakkale’nin Güney Kore ile turizm, tarıma dayalı sanayi ve teknoloji gibi her alanda işbirliğine açık olduğunu ifade eden ÇTSO Başkan Yardımcısı Aydoğan, “Daha çok görüşme ve diyalog gerekiyor. Bunun sonucunda yeni işbirlikleri, anlaşmalar ve daha çok ticaret olacaktır. Bu nedenle, sadece ticari değil, kültürel ve bölgesel anlamdaki tüm toplantılarını ÇTSO Kongre Fuar Merkezi’nde yapabilirsiniz. Güney Kore’yi ve işbirliği fırsatlarını tanıtım amacıyla ÇTSO Meclisi’ne de konuşmacı olarak katılabilirsiniz” diye konuştu. ÇTSO Kongre Fuar Merkezi’nde ortak toplantılar düzenlemeye sıcak baktığını ifade eden Başkonsolos Tae-Dong Jeon, ÇTSO’nun Meclis toplantısına Türkiye Güney Kore İşadamları Derneği Başkanı Ufuk Akalın’ın katılarak, bir konuşma yapabileceğini ifade etti. Görüşmenin sonunda, her iki taraf birbirine çeşitli hediyeler verdikten sonra, ÇTSO Başkan Yardımcısı Sadık Aydoğan, Başkonsolosa ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi’ni gezdirdi. Güney Kore İstanbul Başkonsolosu Tae-Dong Jeon, “ÇTSO’nun bu kadar güzel ve büyük bir binasının olacağını düşünmemiştim, çok etkilendim” dedi.
Paylaş