ÇTSO, 2021 bütçesini onayladı

1156
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası`nın Aralık 2020 ayı son olağan Meclis toplantısı 16 Aralık 2020 Çarşamba günü saat 15.00`de Covid-19 salgının tedbirleri kapsamında video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. Meclis açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Osman Okyay şunları söyledi; "Küresel ekonomide yaşanan kayıpların önemli bir kısmının 2021`de aynı oranda büyüme ile telafi edilmesi olası. Ancak insan kaynağı kaybının ve dünya düzenindeki eksen değişikliğinin olası etkilerinin tüm dünyayı uzun bir süre meşgul edeceği anlaşılıyor."

"Önümüzdeki dönemin iki önemli belirleyicisi var"
Okyay: "Önümüzdeki dönemin bizim kendi içimizde yapacaklarımızın dışında iki önemli belirleyicisi var. İlki, bütün bu gelişmelerin ışığında kısalarak yeniden yapılanmaya başlayan küresel tedarik zincirindeki yerimizi nasıl sağlamlaştıracağımız meselesi. İkincisi ise salgın dönemindeki parasal genişlemenin normalleşme ile birlikte ortaya çıkaracağı finansal akımlardan alacağımız pay ve bunu nasıl değerlendireceğimiz konusu."
 
"Bir reform dönemi yaşayabiliriz"
Okyay açılış konuşmasını; "İnşallah hukuktan yatırım ortamının iyileştirilmesine kadar ihtiyaç duyduğumuz tüm alanlarda bir reform dönemi yaşayabiliriz. Kıymetli dostlar, Hem misafirimize daha fazla zaman tanımak, hem de odamız bütçesini hakkıyla görüşmek için konuşmamı burada sonlandırıyorum. 2021 yılının hepimize hayırlar getirmesini diliyor ve müsaadenizle gündeme geçiyorum." diyerek tamamladı.

"Bu yılda farklı tecrübeler edindik"
Aralık ayı Meclis toplantısında Yönetim Kurulu adına konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ise 2020 değerlendirmesi yaptı ve geçmiş dönem faaliyet raporunu katılımcılara aktardı. Semizoğlu konuşmasında şunları söyledi; "İki hafta sonra uğurlayacağımız bu yılda farklı tecrübeler edindik. En önemli tecrübemiz de sağlık olmadan hiçbir şeyin sürdürülebilir olmadığını eminim ki hiç unutmamak üzere akıllarımıza kazımak oldu."
 
"Aidat tarifemize bu yıl zam yapmadık"
Semizoğlu: "Değerli Meclis Üyeleri, gelişmeye açık, çok güçlü potansiyele sahip bir İlde yaşıyoruz. Bu potansiyeli ekonomimize kazandırmak için, taş üstüne taş koymak için biz 2021 yılında da elimizden geleni yapmak için çalışacağız. Çanakkale`mizi hak ettiği seviyeye getirmek için tek ihtiyacımız birlik ve beraberliktir. Bu vizyon ile baktığımızda aşılamayacak engel olmadığına ve Çanakkale`nin bir cazibe merkezi olacağına gönülden inanıyorum. Bu duygu ve düşünceler ile 2021 yılının tüm üyelerimize önce sağlık, esenlik ile birlikte hayırlı kazançlar, bolluk bereket getirmesi dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunuyorum." diyerek Yönetim Kurulu adına konuşmasını tamamladı.
 
2021 bütçesi onaylandı
Aralık ayı Meclis konuğu T.C. Ziraat Bankası Balıkesir Bölge Yöneticisi Kahraman Turcan tarafından Tedarik Zinciri Finansmanının uygulama ve başvuru süreçleriyle ilgili Meclis üyelerine bilgi verildi. ÇTSO 2020 Yılı son olağan Meclis toplantısı açılış konuşmaları bilgilendirmelerin ardından, Hesapları İnceleme Komisyonu`nun 2020 Kasım ayı mizanı ile ilgili raporunun Genel Sekreter Sema Sandal tarafından okunması ve 2020 Kasım ayı mizanının tetkik ve onayı yapıldı. 2021 Yılı Kayıt Ücreti ve Yıllık Aidat Tarifesi ile Hizmet Ücretleri Tarifesinin tetkik ve onayı yapılarak, Yönetim Kurulunun Bütçe aktarma talebi ile ilgili yazısı okunarak, 2021 Yılı Bütçe sunumu gerçekleştirildi ve 2021 yılı Bütçesi onaylandı. Gündeme gelebilecek diğer konuların görüşülmesiyle 2020 yılının son olağan Meclis toplantısı tamamlandı.
(Haber Merkezi)
Paylaş