ÇTB’den İş Forumu’na çıkarma

Çanakkale Ticaret Borsası İstanbul’da TOBB 60. Yıl Uluslararası İş Forumu’na katıldı.

482
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin 60. kuruluş yıldönümü münasebetiyle İstanbul’da düzenlenen Uluslararası İş Forumu’na Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen katıldı.
 
Uluslararası iş forumuna TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından davet edilen Borsa Başkanı Kaya Üzen, son yıllarda Çanakkale’nin gelişen ve değişen imajından dolayı toplantıda çok verimli görüşmeler yaptıklarını, çok ilgi gördüklerini ifade etti. Toplantıya yerli yabancı birçok işadamının, girişimcinin, devlet adamının, oda ve borsa yöneticisinin katıldığını ifade eden Üzen, bu tür toplantıların Çanakkale’yi anlatmak, Çanakkale’yi dış dünyaya tanıtmak için çok önemli bir fırsat olduğunu da vurguladı.
 
Toplantıya Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Avrupa Odalar Birliği (Eurochambres) Başkanı Alessandro Barberis, Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Genel Sekreteri Jean-Guy Carrier, İslam Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası Başkanı Şeyh Salah Kamil katıldığını ifade eden Başkan Üzen, bu toplantıların sonunda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile görüşerek Çanakkale için de önemli bir tanıtım vesilesi önemli bir fırsat yakaladıklarını ifade etti.
 
Önemli bir toplantının Çanakkale’de düzenlenmesi kararını aldıklarını açıkladı. Toplantıda ana temanın KOBİ’ler ve uluslararası işbirlikleri olduğunu ifade eden Borsa Başkanı Üzen, son dönemde Çanakkale’nin dış tanıtımına, fuarlara, dış ilişkilere ağırlık verilmesinden dolayı Çanakkale’nin büyük ilerleme kaydettiğini, geniş bir ilgi gördüğünü ifade etti. Üzen; “Bu görüşmelerin, tanıtımların sonucu olarak 2010 yılı Eylül ayında Yunanistan’ın Gümülcüne şehrinde yaptığımız Türk – Yunan Bölgesel İş Forumu Toplantısında alınan kararla bu foruma Bulgaristan’ı da dâhil etmiştik. Yine aynı toplantıda bu forumun müteakip toplantısının Çanakkale’de yapılmasına da karar vermiştik. İşte şimdi bu kararlarımızı hayata geçiriyoruz. Türk Yunan Bulgar Bölgesel İş Forumunu Çanakkale ili Odaları ve Borsaları olarak 24 Kasım’da Çanakkale’de düzenliyoruz. Bizler Çanakkale olarak buna hazırız. Dinamizmimiz, kurumlarımız, birikimlerimiz, tecrübelerimiz, uluslararası ilişkilerimiz bu organizasyonu en verimli en güzel biçimde yapmak için yeterli. Tüm kamu kurumlarımızı ve ilimizdeki diğer oda ve borsaları da bu organizasyona dahil ederek hem geniş katılımlı hem de çok başarılı bir çalışma hedefliyoruz” dedi.
 
“Çanakkale ivme kazanacak”
Başkan Üzen, önümüzdeki 3 yıl içinde Çanakkale’nin çok büyük bir ivme kazanacağını, bir çok yerli ve yabancı devlet adamının Çanakkale’de ağırlanacağını ve özellikle 2015 yılı hazırlıkları nedeniyle çok geniş çaplı bir tanıtım kampanyası yapılacağını da sözlerine ilave etti. Üzen şu şekilde konuştu: “İlimiz dünyanın gözbebeği bir yerde. Çok güzel bir coğrafyada. Çok şanslı bir noktada. Ama hak ettiği konumda değil. Olması gereken yerde değil. Son yıllarda Çanakkale kamu kurumlarıyla, oda ve borsalarıyla, valiliğimizle çok güzel bir sinerji yakaladı. Çok güzel bir işbirliği ortamı oluşturuldu. Çok güzel hamleler yapıldı. Çok büyük yatırım kampanyaları başlatıldı. 2015 gibi uzun soluklu ve geniş kapsamlı bir proje kampanyası başlatıldı.”
 
Üzen’den davet
“Bizler de Borsa olarak bu fırsatları değerlendirmek, markalarımızı tanıtmak, işadamlarımızı dünyaya açmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız diyen Üzen, “Bu çalışmamıza, toplantımıza tüm kamu kurumlarımızı, meslek kuruluşlarımızı, basın kuruluşlarımızı, işadamlarımızı davet ediyorum. İş Forumunun Çanakkale’mize, işadamlarımıza, ülkemize, şirketlerimize, kurumlarımıza hayırlı uğurlu olmasını ve başarılı sonuçlar getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.
Paylaş