havadurum

ÇTB’den girişimcilere 2. çağrı

KOSGEB ile Çanakkale Ticaret Borsası işbirliğinde düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin 2. etabı başlıyor.

1043
 
Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S.Kaya Üzen ve KOSGEB Çanakkale Hizmet Merkezi Müdürü Erdoğan Yüksel tarafından 2. Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı için protokol imzalandı.
 
Başkan S. Kaya Üzen, ilkini gerçekleştirdikleri projede çok fazla başvuru olduğu ve en fazla 30 kişilik girişimciye eğitim verilebildiğinden dolayı girişimcileri mağdur etmemek için bu projeyi tekrar gerçekleştirme kararı aldıklarını söyledi. Üzen; ayrıca bu programın amacının ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, İş Geliştirme Merkezlerinin kurulması ile girişimciliğin geliştirilmesi, istihdamın artırılması ve yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi olduğunu ifade etti.
 
Üzen; “Ayrıca bu program ile girişimciliği özendirmek ve eğitimi tamamlayan girişimcilere "hibe destek" ile itici bir rol üstlenmeyi amaç edindik. Eğitim programında öncelikle başvurular arasından 3 kişilik komisyondan oluşan seçici kurulun belirleyeceği 30 girişimci adayın eğitimlerine başlanacak. 30 girişimci adayına Çanakkale Ticaret Borsası tarafından Çanakkale Ticaret Borsası toplantı salonunda Girişimcilik konusunda Trakya Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi Uzmanı Fatih Yaldız tarafından iş fikri geliştirme, iş planı kavramı ve ögeleri (pazarlama, üretim, yönetim, finans), iş planı hazırlaması gibi stratejik bilgilerin yer alacağı ücretsiz Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilecek. Eğitim sürecini başarıyla tamamlayan adaylara sertifika verilecek” dedi. ÇTB olarak Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni önemsediklerini vurgulayan Üzen; “2011’de başlattığımız bu projeyi 2012’de de devam ettirmekten oldukça mutluyuz” dedi. KOSGEB Çanakkale Hizmet Merkezi Müdürü Erdoğan Yüksel ise; “Tüm girişimcilerimizin başvurularını Borsamıza ya da KOSGEB Çanakkale Hizmet Merkezi Müdürlüğümüze bekliyoruz, girişimci adaylarımıza her türlü desteği vermeye hazırız” şeklinde konuştu.
 
Eğitim programı ile ilgili 20 Ocak itibariyle başlayan başvurular 17 Şubat tarihinde sona erecek.
Paylaş