havadurum

ÇTB’den Antalya fuarına çıkarma...

Çanakkale Ticaret Borsası Antalya`da 3. Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı’nda stand açtı.

628
 
Antalya 3. Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı’na 45 metrekarelik stand ile katılım yapan Çanakkale Ticaret Borsası fuara damgasını vurdu. Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ile BAGEV’ in desteği ve Forum Fuarcılık A.Ş. organizasyonuyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı’nın resmi açılışı Antalya’da yapıldı.
 
Törene, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın yanı sıra çok sayıda ziyaretçi iştirak etti. ÇTB olarak Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Salamon Halyo, Yönetim Kurulu Üyesi Necmi Yıldırım, Meclis Üyesi Rahmi Uysal, Meclis Üyesi Sinan Erdoğan, Genel Sekreter Sevcan Elver ve fuar organizasyon sorumlusu ve stand görevlileri Gözde Kartal ile Recep Yıldız da katılım sağladı.
 
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, yöresel ürünlerden para kazanabilmek için mutlaka coğrafi tescilinin yapılması gerektiğini vurguladı. Hisarcıklıoğlu, “Önümüzdeki sene bu fuarı uluslararası hale getireceğiz. Artık yöresel ürünlerimiz yurt dışına çıkacak. Burada tescil almaya başvurmamış ürün sergilenmemeli. Tüm ürünlerin tescillenmesi şart. Yerli malı yurdun malı dönemi bitti. Yerli malı bütün dünyanın malı olacak” dedi. Hisarcıklıoğlu fuar katılımcılarının elde ettiği başarıları ise şöyle anlattı: “Geçen yıl Van’dan katılan bir lokumcu bugün Antalya’da 80 otelde lokumunu satıyor. THY Gelibolu’nun Mevlevi tatlısını yemeye başladı. Bolu’nun kızılcık tarhanası yurt dışına çıktı. Para kazanmanın yolu burası. Kendi yöresel ürünlerinizi tanıttıkça markalaştıkça para kazanacaksınız.”
 
“Yeni pazarlar yaratmak için önemli bir fırsat”
ÇTB Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Salamon Halyo ise; “Fuar yöresel ürünlerin markalaşması için önemli katkılar sunduğu gibi yerelde bilinen birçok ürünün ulusal ve uluslar arası boyutta tanıtılmasına da imkan sağlamıştır. Fuar, firmalarımızın ürettikleri yöresel ürünleri tescillendirmeleri, markalaştırmaları, ticari değerlerini artırmaları ve bu ürünlere yönelik yeni pazarlar yaratmaları için önemli bir fırsat yaratmaktadır” dedi.
 
Çanakkale Ticaret Borsası olarak 45 metrekarelik stant da Çanakkale’nin markalaşmış ve marka olma özelliğinde olan Ezine Peyniri, Zeytin ve Zeytinyağı, Bal, Gelibolu Sardalyesi, Mevlevi tatlısı, Közlenmiş Biber, Kuru Bakliyat, Şarap, Recel, Kurutulmuş ürünler, mantar vb gibi ürünlerin en iyi şekilde tanıtıldığını belirten Halyo; “Çanakkale’nin sahip olduğu tarihi dokusunun yanı sıra üretimde de markalaşarak dünya genelinde tanınması ve ürünlerinin değerlenmesi için elimizden geldiğince çalışmaktayız. Tüm çabamız sektördeki tüm kesimlerin emeklerinin karşılığını alabilmeleri ve kazançlarının arttırılmasıdır” diye konuştu.
 
Halyo ayrıca her geçen gün değeri artan özgün yerel ürünleri üreten üreticilerin fuarda, ürünlerine alternatif pazarlar bulabildiğini ve kendileri gibi yerel üretim yapan yurdun başka yörelerinde gelen üreticilerle tecrübe paylaşımında bulunabildiklerini de dile getirdi. Halyo, 24 Haziran 2012 Pazar günü kapanacak olan Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı’nı yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret etmesinin beklendiğini de sözlerine ekledi.
 
 
Paylaş