havadurum

ÇSATT üyeleri şehitlikleri gezdi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin aktif topluluklarından biri olan Çanakkale Savaşlarını Araştırma ve Tanıtma Topluluğu (ÇSATT) 2013-2014 Güz Dönemi’nin ilk şehitlik ziyaretini gerçekleştirdi.

812
Gelibolu Yarımadası’nda bulunan şehitlik ve anıtların ziyaret edildiği etkinlikte bir araya gelen ÇSATT’ın üyeleri 98 yıl önce buralarda şehit düşen dedelerini yâd etti.
Tüm gününü yarımadada geçiren ÇSATT, 150 kişilik bir kafileyle Kilitbahir’e geçti. Kilitbahir Kalesi’nde başlayan etkinlikte sırasıyla; Namazgâh Tabyası, Rumeli Mecidiye Tabyası, Şahindere Şehitliği, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş Şehitliği, Alçıtepe Köyü, Zığındere Sargıyeri Şehitliği, Kırmızısırt Siperleri, 57.Alay Şehitliği, Conkbayırı ziyaret edildi. Son olarak 98 yıl önce 25 Nisan 1915’te Anzacların çıkartma yaptığı Arıburnu Koyu’na gidilerek burada etkinlik sonu değerlendirmesi yapıldı. Bu değerlendirme esnasında topluluk ve etkinliğin öneminden konuşuldu. Etkinlik sonrasında, topluluğa üye olan eski ve yeni üyeler söz alarak etkinlikten çok memnun olduklarını dile getirerek ÇSATT’a minnettâr olduğunu dile getirdi. Üyelerden alınan bu güzel dönüşler sonrası toplanılarak Çanakkale’ye geri dönüldü.
Paylaş