havadurum

ÇSATT’tan şehitlik turu

Çanakkale Savaşları Araştırma ve Tanıtma Topluluğu (ÇSATT) üyeleri Gelibolu Yarımadası’na çıkarma yaptı.

381
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin en aktif öğrenci topluluğu olan ÇSATT üyeleri, hafta sonu Gelibolu Yarımadası’nda 1915 yılında gözlerini kırpmadan bu topraklar için canını veren şehitleri ziyaret etti. Gerçekleşen şehitlik ziyaretine toplam 230 üniversiteli öğrenci katıldı.
 
İlk olarak Kilitbahir Kalesi’ne giden öğrenciler, sırasıyla Namazgah Tabyası,Rumeli Mecidiye Tabyası, Şahindere Şehitliği,Şehitler Abidesi ,Yahya Çavuş Şehitliği, Alçıtepe Köyü ve Zığındere Şehitliğini ziyaret ederek güney bölgesini tamamladı. Daha sonra kuzey bölgesine geçen topluluk üyeleri 19 Mayıs Taarruzu’nun yapıldığı, gencecik fidanların toprağa düştüğü Kırmızısırt Siperleri’nden başlayarak bu bölgedeki ziyaretine devam etti.  Daha sonra 57. Alay Şehitliğine geçerek tamamen yok olan ancak sancağını düşmana vermeyen kahraman alayımızın şanlı askerlerini İstiklal Marşı’nı huzurlarında söyleyerek onları tekrar onurlandırdı.
 
Bu noktadan ziyarete devam eden topluluk sırasıyla Arıburnu Yarları ve Conkbayırı’nda ziyaretini tamamladıktan sonra 25 Nisan günü Anzac’ların çıkarma yaptığı Arıburnu Koyu’nda ziyaretlerini tamamladı. Ekinlikten memnun kaldıklarını dile getiren üniversite öğrencileri ,ÇSATT ‘dan böyle etkinliklerin devamını beklediğini ifade ettiler.
 
Topluluk Başkanı Murat Sayar ve yönetim kurulu üyeleri etkinliğin amacına ulaştığını, daha fazla insana Çanakkale ruhunu hissettirdiklerini belirterek etkinliklere devam edeceklerini söyledi. Çanakkale Savaşları Araştırma Topluluğu(ÇSATT) haftaya ise Anadolu Şehitlik Ziyareti’ni gerçekleştirecek.
Paylaş