havadurum

ÇSATT’tan anadolu şehitliklerine ziyaret

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrenci topluluklarından Çanakkale Savaşları Araştırma ve Tanıtma Topluluğu üyeleri, Anadolu Yakası’ndaki şehitlikleri ziyaret etti.

311
Sabah saat 08:15’te başlayan ziyaret; uzuv şehitliği olarak bilinen, Çanakkale kahramanlarından Şemsettin Çamoğlu’nun da naaşının bulunduğu Hastanebayırı Şehitliği’nden başladı. Topluluk başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin anlatımlarıyla devam eden ziyaret sırasıyla; boğazın iki kilidinden biri olan Çimenlik Kalesi, kapısı her gidildiğinde kilitli olan Anadolu Hamidiye Bataryası ve Şehitliği, Dardanos Bataryası (Hasan-Mevsuf Şehitliği) Mesudiye Bataryası, Kumkale Şehitliği ve Kumkale Köyü, Orhaniye Tabyası ve son olarak İkinci Dünya Savaşı için yapılan Turgut Reis Bataryası’ nı ziyaret etti.
 
Ziyarete katılan topluluk üyeleri anlatımlardan oldukça etkilendiklerini söyledi. Anadolu Yakası’nda da şehitliklerimizin olduğunun unutulmaması gerektiğini, bu toprakların her bir karışında şehit kanı olduğunu, hiçbir şekilde ayrım yapılmaması gerektiğini, topraklarımıza sahip çıkılması, tarihimizi, kahramanlarımızı ve bu topraklar için çekilenlerin iyi bilinmesi gerektiğini amaçlayan ziyaret akşam saatlerinde sona erdi.
 
Topluluk üyelerinin Mesudiye Bataryası’nı sırasında bataryanın bulunduğu alanın kendilerinin olduğunu iddia eden sözde iki yetkili topluluk üyelerini rahatsız edici tavır ve hareketlerde bulunduğunu ileri süren topluluk başkanı Murat Sayar; “Atamızın dediği gibi siz geçmişinizi, tarihinizi, kahramanlarınızı bilemezseniz, onlara gereken önemi vermezseniz geleceğinizi sağlıklı bir şekilde kuramazsınız. Geçmişini tanımaya çalışan gençlerin önünü kesen rant düşkünü böyle insanları anlayamıyorum anlamak da istemiyorum. Bizim tek amacımız kahraman ecdadımıza sahip çıkmak” dedi.
Paylaş