Çözüm noktanız; Electra Networks

Electra Networks güvenlik, muhasebe, uydu yayınları, yazılım alanlarında Çanakkale halkının çözüm noktası oldu.

998
 
Cevatpaşa Mahallesi Zübeyde Hanım Sokak Numara 42/A adresinde hizmet veren Electra Networks uydu yayınları, güvenlik ve muhasebe alanlarında çözüm üretiyor. Electra Netwokrs Sahibi Mehti Dönmez, Çanakkale halkının çözüm noktası olmaktan mutluluk uyduklarını bildirdi.
 
“Yazılımın önü açık”
Elektrik, güvenlik, uydu ve bilişim alanlarında hizmet verdiklerini bildiren Electra Netwokrs Sahibi Mehti Dönmez; “Uydu zaten başlı başına dijital platformda hızla gelişiyor. Tüplü siyah beyaz televizyondan şimdide LCD TV ve HD TV’ye geçiliyor D-Smart ana bayisiyiz. Bu da yoğunluk getiriyor. HD yayın gelişiyor. Kaliteli yayın sadece platformda verilecek. Diğerleri de üyelikle izlenebilecek. Çanakkale de yetkili iki bayiden biriyiz. İnsanlar evlerine daha iyi TV alıp görüntünün düzeldiğini görünce bir arayışa giriyor. Buda HD cihaz ve bu kanallarla düzeliyor” dedi.
 
Dönmez şunları söyledi; “Muhasebe programlarında ana bayisiyiz. Burada da ocak ayında Türkiye birinciliğimiz var. Sektörler de normal işletmeleri bitirdik. Otel, restaurant, süper marketlere çözüm sunmaya çalışıyoruz. Muhasebeleşmenin her geçen gün önemi artıyor. Zaman içerisinde 100 ün üzerinde müşterimiz oldu. Artık eski ticaret kuralları değişiyor. Ürün alınır satılırdı artık müşteri sizi yönlendiriyor. Onun ihtiyacına çözüm sunacak alternatifler üretilmeli. Teknolojiyi yakından takip ediyoruz. Yazılımın önü çok açık. Müşteriler için yazılım desteği ile işletmeye müdahale ederek bunun dengelemesini görerek bir anlamda danışmanlık gibi üçüncü gözün olaya müdahalesi yaratılıyor. Müşterilerde destek alamama sıkıntısı var. Örnek olarak bir işi verdiniz, kurdunuz, olay bitmiyor. Onun sonrasında teknik servis hizmeti de iyi şekilde verilebilmeli. Biz bu alanda başarılıyız. Yedi tane teknik servis elemanımız var. Hepsinin de kendine ait yetenek, bilgi birikimi var. Verdiğimiz hizmetleri sağlıklı şekilde kayıt altına alıyoruz. Aradan 3-4 yıl geçse de başarıyla hizmeti sunabiliyoruz. Veri tabanımızda 3 bin müşteri var. Güvenlik sektörü de önemli aynı müşterini hem elektrik bilişim ve güvenlik sistemini de çözebiliyoruz. Bu da müşteri için avantaj oluyor. Müşteri de tek kişi ile görüşmek tüm işlemlerini çözmek istiyor. Bizde müşteri için çözüm noktasıyız.”
 
 
“İşletmeler kendini geliştirmeli”
İşletmelerin ve müşterilerin bilinçlendiğine dikkat çeken Electra Netwokrs Sahibi Mehti Dönmez; “Piyasa geneline bakıldığında öncelikle işletmelerin kendilerini geliştirmesi gerekiyor. Sağlıklı hizmet verildiğinde kazanç doğal olarak geliyor. Fakat bu işler çok uzun soluklu. Proje olarak değerlendirilmeli. Bunda da sıkıntı şu; sağlıklı işletme kendini o kimliğe büründüremiyor. Biraz daha basit kısa yoldan günü birlik kazançlar sağlayacak çözümlerle müşterinin karşısına çıkıyor” dedi.
 
Dönmez şunları söyledi; “Bu bizi de zorluyor. Çünkü biz hazırlanıyoruz. 5 yıl sorun çıkarmadan çalışacak ürünler satıyoruz. Ama başkası üç aylık bir ürün satarak üç ay sonrasını düşünmüyor. Üç ay sonrası umurumda değil, bir daha gitmem diyebiliyor. Bu sıkıntı aşılabildiğinde Çanakkale kendi kendine yetebiliyor. Potansiyel var o da artabiliyor. İşletmeler ve işveren müşteriler biraz daha bilinçlenmeli. Kalite geldiğinde fiyat yükseliyor ama uzun vadede müşteri daha karlı çıkıyor.İnşaat sektöründe de sıkıntı var. 150 bin liralık daireyi 100 bine satmaya çalışıyorlar. Aradaki fark ürünün kalitesizliğin de çıkıyor. Biraz daha bilinç gerekiyor. Tüketici bilinçli ve seçici olmalı. Bana göre firma kuruluş yılı ve yaşı çok önemli. Sektörde müşteriler biraz daha araştırmacı ve seçici olmalı. İşletmenin yaptığı referanslara da bakmalı. Kısa vadede açılıp kapanan işletmeler var. Bu hem tüketiciye hem de sektördeki diğer firmalara zarar veriyor. Genel anlamda ülkeye de zarar veriyor. İşletmelerin hizmet sektöründe referansları çok önemli. Kaliteyi de daha önceki işler belirler. Bir iş verirken daha önceki işlerin referansı istenebilir. Bunun sonrasında gidilirse daha sağlıklı olacaktır.”
Paylaş