Çöp konteynırlarına makyaj

Çanakkale Belediyesi, çöp konteynırlarına “korugan”larla hem estetik görüntü sağlarken, hijyen konusunda da önemli bir adım attı.

530
Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü; daha temiz, hijyenik ve modern bir kent yaratmak amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Çalışmalar kapsamında kentin merkezi noktalarında kullanılmak üzere 3 adet korugan, Cumhuriyet Bulvarı`na, İnönü Caddesi Arslanca Dede Yatırı`nın önüne ve Eski Mahkeme Sokak`a yerleştirildi.
 
Çöpleri korugan dışına atmamaları konusunda vatandaşları uyaran belediye yetkilileri; “Çöp konteynırlarını içinde saklayan koruganlar estetik bir görüntü sağlamaları ve çevre kirliliğini engellemelerinin yanı sıra söz konusu alanlarda gerçekleştirilen üst yapı çalışmaları ile uyumlu bir görünüm oluşturdu. Kentlilerimizin de görüntü kirliliğinin önüne geçmek amacıyla gerekli hassasiyeti göstererek çöplerini korugan dışına atmamaları noktasında titizlik göstermelerini rica ederiz. Temizlik İşleri Müdürlüğü ayrıca denizlerimize gelişigüzel atılan atıkların ve deniz kirliliğinin önüne geçilmesi amacıyla daha önce Yat Limanı arkasında bulunan ve kentlinin yoğun olarak kullandığı mendirek yürüyüş alanına konulan ilgi çekici tasarıma sahip uyarıcı levhalardan Sarıçay Rıhtımı`nın denizle buluştuğu alana da yerleştirerek çevre bilincinin arttırılmasını hedeflemektedir” dediler.
Paylaş