havadurum

ÇOMÜDAT Türkiye’nin zirvesinde

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Dağcılık Topluluğu (ÇOMÜDAT) ve Çanakkale Belediyespor Kulübü sporcularından oluşan 6 kişilik bir ekip, Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Outdoor Shopping Center desteğiyle, 2014 yılı faaliyet programlarında yer alan “Çanakkale Türkiye’nin Zirvesinde” adlı Ağrı dağı zirve tırmanışını başarıyla gerçekleştirdi.

739
10-14 Ağustos tarihleri arasında planlanan faaliyet için dağcılar 9 Ağustos tarihinde Ağrı’ya doğru yola çıktılar. Sporcular, 11 Ağustos sabahı kamp yüküyle 8 saat süren tırmanışın ardından 3200 metredeki ana kampa başarıyla ulaştılar. Bir gecelik konaklamanın ardından, 12 Ağustos’ta, 3,5 saat süren bir tırmanışla 4200 metrede bulunan ikinci kampa geldiler. Kampın kurulmasının ardından, 13 Ağustos gecesi saat 23.59`da zirve tırmanışına (5137 metre) başlandı. Teknik ekipmanlarla yapılan 6,5 saatlik zorlu bir tırmanışın ardından, sabah saat 06.30’da sporcularımız Erdal Öztura, Mertcan Boğa, Ali İmamoğlu, Mustafa Özbek, Sefa Sarıoğlu ve İkbal Şan zirveye ulaşmayı başardılar.
Yaklaşık 20 km süren iniş ile ekip, başarıyla ve sorunsuz bir şekilde tırmanışın başladığı Doğubayazıt’ın Çevirme Köyü`nde faaliyetini sonlandırdı.
Paylaş