havadurum

ÇOMÜ'lü Yerel Yönetimler Öğrencileri Ankara'da!

576

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü Yerel Yönetimler Programı öğrencileri “Yerel Kamu Hizmetleri” ve “Anayasa Hukuku” dersleri kapsamında Ankara’ya gezi düzenledi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Haftası dolayısıyla ders sorumlusu ve danışman öğretim elemanı Öğr. Gör. Gamze Kara Çetinkaya rehberliğinde, Ankara’ya giden Yerel Yönetimler birinci ve ikinci sınıf öğrencilerinin unutulmaz bir gün yaşadı.

Gezi kapsamında, TBMM’de Genel Kurul, komisyon toplantı salonları ve basın toplantı odasını inceledi. 15 Temmuz darbe girişiminin izlerini de gören öğrenciler TBMM’nin ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıktı.

Gençler, atalarını ziyaret etti

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gerçekleşen gezide Anıtkabir’de ziyaret eden öğrenciler, Anıtkabir Müzesi’ni de ziyaret etme fırsatı buldular.

Cumhuriyet Müzesi’ni ziyaret ettiler

Ankara’da önceki anayasaların görüşüldüğü, kabul edildiği, eski meclis olarak bilinen Cumhuriyet Müzesini de gezen öğrenciler, Türk tarihinin en önemli noktalarından birini yaşayarak öğrenme fırsatı buldu. Eski Meclisi, TBMM’yi ve Anıtkabir’i hayatında ilk kez gören öğrenciler, derslerde öğrendikleri yasama faaliyetlerinin nasıl gerçekleştiğini de yerinde görme fırsatı elde etti.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş