havadurum

ÇOMÜ’lü Akademisyen Tümörleri 3 Boyutlu Görüntüleyen Buluşuyla Ödül Kazandı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Polat tümörleri 3 boyutlu görüntüleyen buluşuyla birincilik ödülüne layık görüldü.

2575

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Polat, tümörleri 3 boyutlu görüntüleyen 3DEEPXR isimli buluşuyla 12. TET Proje Pazarı’nda birincilik ödülüne layık görüldü. Polat, sağlık uygulamaları kategorisinde yarıştığı 348 projeyi geride bırakarak 100.000 TL para ödülünün sahibi oldu.

3DEEPXR Nedir?

3DEEPXR, derin teknoloji tabanlı tümör 3 boyutlu görüntüleme cihazıdır. Bu cihaz, tümörlerin boyutunu, şeklini, konumunu ve dokusunu 3 boyutlu olarak göstererek, tanı ve tedavi süreçlerini kolaylaştırmayı amaçlamaktadır. 3DEEPXR, tümörlerin görüntülenmesi için radyasyon kullanmadan, sadece elektromanyetik dalgalarla çalışmaktadır. Bu sayede, hastalara ve sağlık çalışanlarına zarar vermeden, daha hızlı ve daha doğru sonuçlar elde edilebilmektedir.

“Başarılarının devamını diliyoruz”

Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, “ÇOMÜ Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren Optomo Medikal Teknolojiler firması bünyesinde 3DEEPXR’in klinik versiyonu çalışmalarını sürdüren Doç. Dr. Adem Polat'ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” ifadelerine yer verdi.(Haber Merkezi)

Paylaş