havadurum

ÇOMÜ’den gururlandıran başarı!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevdan Yılmaz, dünyanın en etkili bilim insanları listesine girerek Türkiye’nin “Fisheries” alt alanında birinci oldu.

807

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevdan Yılmaz, dünyanın en etkili bilim insanları listesine girmeyi başardı. Stanford Üniversitesi tarafından yürütülen bir araştırmada, 22 bilimsel alan ve 176 alt alanda sıralanan akademisyenler arasında yer alan Doç. Dr. Yılmaz, Türkiye’nin “Fisheries” alt alanında birinci oldu.

Doç. Dr. Sevdan Yılmaz Kimdir?

Doç. Dr. Sevdan Yılmaz, ÇOMÜ Deniz Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi’nde balıkçılık yönetimi, stok değerlendirme, biyoistatistik, ekosistem modelleme ve iklim değişikliği konularında araştırmalar yapan bir bilim insanıdır. Doktora öğrencisi iken bugün ÇOMÜ Deniz Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi bilim insanı olarak görev yapan Doç. Dr. Yılmaz, ulusal ve uluslararası projelerde yer almış, çok sayıda makale, kitap bölümü ve bildiri yayımlamıştır. Aynı zamanda, Türkiye’nin “Fisheries” alt alanında birinci olan Doç. Dr. Yılmaz, başarısıyla Çanakkale’yi gururlandırmıştır.

(Esra Güller)

Paylaş