ÇOMÜ’ de neler oluyor?

ÇOMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tarafından akademisyenlere gönderilen bir yazıda bütçede yeterli ödenek bulunmaması sebebiyle ek ders ücretlerinde aksaklık yaşanacağı ifade edildi. Kasım’dan iki hafta, Aralık’tan da 4 hafta ek ders ücretlerinin ödenmeyeceği de belirtilen ilgili yazıda 2024 bütçesi belli olduktan sonra ödeneceğine dair muğlak bir ifade kullanıldı. ÇOMÜ’lü akademisyenler ise bu duruma tepki gösterdi. 

2202

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tarafından akademisyenlere gönderilen yazı ile birlikte, ödenek yetmediği gerekçesiyle 2023 Kasım ayı ödemelerinde aksaklık yaşanacağı belirtilirken, konuya ilişkin Eğitim İş Sendikası ÇOMÜ İşyeri Temsilcisi, Dr. Öğretim Üyesi Necmi Akyalçın; “Üst düzey yöneticiler de Kasım ayının 2 haftasını ve Aralık ayının 4 haftasını 2024 yılında mı alacaklardır?” sorusunu yöneltti.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünce öğretim üyelerine gönderilen yazı metninde bütçe tertibinde yeterli ödenek bulunmaması gerekçesi ile Kasım ayı ödemelerinin iki hafta olarak yapılması, geriye kalan iki haftanın ise Aralık ayı ile birlikte verileceğine değinilirken, Eğitim İş Sendikası ÇOMÜ İşyeri Temsilcisi, Dr. Öğretim Üyesi Necmi Akyalçın, üst düzey yöneticiler için de aynı ödeme süreci işleyecek mi diye soru yönelterek; “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü, gönderdiği yazı ile ödenek yetmediğinden dolayı 2023 Kasım ayına ait ücretlerimizin 2 haftasını ödeyebildiklerini, geri kalan 2 hafta ile Aralık ayının 4 haftasını 2024 yılında ödenek gelince ödeyeceklerini bildirdiler. Sorum Şudur: Acaba döner sermaye, huzur hakkı vs ödemelerinden yararlanan üst düzey yöneticiler de Kasım ayının 2 haftasını ve Aralık ayının 4 haftasını 2024 yılında mı alacaklardır?” dedi.

ÇOMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünce gönderilen yazında; “Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz yarıyıl “Kasım” ayı ek ders formlarının 4 haftalık olarak oluşturulması istenilmiştir. Fakat mali yılsonu olması ve ilgili bütçe tertibinde yeterli ödenek bulunmaması sebebiyle Kasım ayı ödemeleri 2 haftalık olarak yapılmıştır. Kalan haftalar ise (Aralık ayı dahil) 224 yılında bütçenin açılması ile birlikte ödenecektir. Aralık ayı ek ders formları için ayrıca yazılı olarak bilgilendirme yapılacak olup, gereğini bilgilerinize rica ederim” ifadelerine yer verildi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş