havadurum

ÇOMÜ’nün her yıl öğrenci sayısı artıyor

742
ÇOMÜ tarihi boyunca bir yılda tam 5 bin 243 yeni öğrenci alarak kendi rekorunu kırmış oldu. Ayrıca Üniversite 20 yıllık tarihi boyunca ilk defa olarak 1785 yüksek lisans, 337 doktora öğrencisi olmak üzere 2122 enstitü öğrencisine ulaştı. Üniversitenin tahminlerine göre 2014-2015 eğitim-öğretim yılında öğrenci sayısı minimum 43 bini geçecek. Artışın daha hızlı olması halinde ise öğrenci sayısının 2014-2015 döneminde 50 bine dayanması bekleniyor.
 
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner yaptığı açıklamada, önceliklerinin sayıdan çok kalite olduğunu belirterek; “Ancak sayısal artışlar kaçınılmaz görünüyor. Yeni fakülteler ve bölümler buna bizi zorluyor. Ayrıca ilçelerde atıl duran kapasitelerimiz var. Bazı ilçelerde 2.500 öğrencilik kapasite varken 200-300 öğrenci ile durmak yarardan çok zarar veriyor. Çünkü verimli ölçeği tutturamazsanız öğrenci sayısındaki azlık kaliteye katkı sağlamıyor” dedi.
 
Laçiner sözlerini şöyle sürdürdü: “Önemli olan öğrenci sayısının üzerinde bir artışı öğretim elemanlarında, özellikle de öğretim üyelerinde sağlayabilmek. Bu da 2011’de fazlasıyla yaşandı. Öğrenci sayısı rekor düzeyde artmış olmasına rağmen, öğretim üyesi sayısındaki artışı bu oranı geçti. 2012’de daha iyisini yapabileceğimize olan inancım tam. Ekibimiz yeni öğretim elemanları bulmada çok iyi. Bu konuda belki de Türkiye’nin en iyi ekibine sahibiz. Bunu fiziksel iyileştirmelerle birleştirdiğimizde 2012’de çok büyümüş ve niteliği tahminlerin çok ötesinde artmış bir ÇOMÜ inşa etmiş olacağız.”
Paylaş