ÇOMÜ’de sevindiren anlaşma

ÇOMÜ, ABD`nin University of Central Oklahoma Üniversitesi ile işbirliği anlaşması imzaladı.

505
ABD’nin University of Central Oklahoma Üniversitesi’nden gelen bir heyet Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ni  (ÇOMÜ) ziyaret ederek üniversite yetkilileri ile çeşitli temaslarda bulundu. Bu temaslar sonucunda iki üniversite arasında ikili işbirliği anlaşması imzalandı. University of Central Oklahoma Üniversitesi’nden Dr. William Radke (Rektör Yardımcısı),  Dr. John Barthell (Matematik ve Bilim Dekanı), Dr. Richard M. Bernard (Lisansüstü Eğitim ve Uluslararası Çalışmalar Dekanı)  ve Prof. Pamela Washington (Sosyal Bilimler Dekanı)’dan oluşan heyet Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner’i ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Acer’i makamlarında ziyaret etti.
 
Ziyaretlerin ardından Rektörlük Senato Salonu’nda işbirliği anlaşması imza töreni gerçekleşti. İşbirliği anlaşmasının öğrenci ve öğretim elemanı değişimini kapsadığı, bununla birlikte University of Central Oklahoma Üniversitesi’nin ÇOMÜ’nün 5 lisans ya da lisansüstü öğrencisine  $1,250.00 - $3,000.00 arasında okul harcına yönelik burs sağlamayı taahhüt ettiği bildirildi.
 
İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner; “Üniversitemiz uluslararasılaşmayı çok önemsiyor. Bu anlaşmanın da uzun sürecek bir işbirliğinin başlangıcı olacağını ümit ediyoruz. Akademisyen değişimi, öğrenci değişimi, ayrıca eğer başarılı olabilirsek ortak bir takım programların geliştirilmesini hedefliyoruz. Bir kısmı burada bir kısmı da University of Central Oklahoma Üniversitesi’nde olabilir. Üniversitemizdeki yabancı öğrenci sayısı şu anda 300 ama bizim hedefimiz yaklaşık 3000’e kadar çıkarmak. Umarım bu anlaşma da uluslararasılaşma çabamıza çok büyük bir katkı sağlar” dedi.
Paylaş