havadurum

Çiğ süt fiyatı 12,5 lira oldu

Çanakkale Tarım Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Mehmet Özkurnaz, süt sanayicileriyle bir araya geldi. Süt fiyatlarının görüşüldüğü toplantıda çiğ süt fiyatlarıyla maliyetlerin dahi karşılanmadığı dile getirildi. Süt üreticisi ve sanayicisinin bir araya geldiği toplantıda çiğ süt fiyatı soğutma ve hizmet bedeliyle birlikte 12,5 liraya çıkartıldı.

2798

Çanakkale Tarım Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Mehmet Özkurnaz, süt sanayicileriyle bir araya gelerek çiğ süt fiyatlarını görüştü. Toplantıda süt üreticilerinin ve kooperatiflerin talepleri ile sektörün genel durumu hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Artan girdi maliyetleri nedeniyle üreticinin zor durumda olduğunu kaydeden Özkurnaz, toplantının sonunda çiğ süt fiyatı soğutma ve hizmet bedeliyle birlikte belirlenen rakamı açıkladı. Çiğ süt fiyatı Çanakkale ve ilçelerde geçerli olmak üzere 12,5 liradan satılacak.

"13 liraya kadar yükselebilir"
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Özkurnaz, "Geçtiğimiz pazartesi yaptığımız toplantı da süt fiyatının 13 lira olması gerektiğini söyledik. Bu fiyat ortaya çıkamadı. Balıkesir'de yapılan toplantıda süt fiyatı 12,5 liradan belirlendi. Bugün sanayiciyle yaptığımız toplantı da süt fiyatının 12,5 lira olmasını onayladık. Tabi ki bu rakam 13 liraya kadar yükselebilir. Süt üretimindeki azalmanın ve Çanakkale bölgesinde süt üretiminin sıcaklardan dolayı mevsimsel düşüş yaşamasından dolayı; talebin artacağını düşünüyoruz. 13 lirayı bulur diye düşünüyoruz. Bakanlık sütün fiyatını 11,5 lira olarak açıkladı. Soğutma ve hizmet bedelini ise üreticiye, birliklere bırakıldı. Bizde hizmet ve soğutma bedeli olarak litre başına 1 lira üzerine koyduk. Bu fiyat eylül, ekim sonuna kadar gider" sözlerine yer verdi.
(Damla Yeltekin)

Paylaş