havadurum

Çiçek Abbas Filmi Nerede Çekildi? Çiçek Abbas Konusu Ne? Oyuncuları Kim?

Türk sinemasının unutulmaz klasiklerinden biri olan Çiçek Abbas, 1982 yılında vizyona girmiş ve izleyicileri kahkahaya boğmuştur. Sinan Çetin'in yönetmenliğini ve Yavuz Turgul'un senaryosunu üstlendiği filmde, İlyas Salman ve Şener Şen unutulmaz bir performans sergilemiştir. Peki, Çiçek Abbas filminin konusu nedir, nerede çekilmiştir ve hangi oyuncular rol almıştır?

435

1982 yapımı Türk sinemasının unutulmaz klasiklerinden biri olan Çiçek Abbas, saf ve iyi niyetli bir muavinin hayallerini ve büyük şehrin yalan dünyasını anlatan etkileyici bir hikayedir. Filmin yönetmenliğini Sinan Çetin üstlenmiş, senaryosunu ise Yavuz Turgul kaleme almıştır. Başrollerde İlyas Salman, Şener Şen ve Pembe Mutlu'nun yer aldığı film, Türk sinemasının en sevilen filmlerinden biri olmayı başarmıştır.

Çiçek Abbas Nerede Çekildi?

Çiçek Abbas filminin çekimleri İstanbul'da çeşitli mekanlarda gerçekleştirilmiştir. Filmin önemli sahneleri Eminönü, Karaköy, Beyoğlu ve Taksim gibi semtlerde çekilmiştir. Bu sayede film, 1980'lerin İstanbul'unun atmosferini izleyiciye gerçekçi bir şekilde yansıtmayı başarmıştır.

Çiçek Abbas Konusu Nedir?

Çiçek Abbas (İlyas Salman), Şakir (Şener Şen) adında düzenbaz bir minibüs şoförünün yanında muavin olarak çalışan saf ve iyi niyetli bir adamdır. En büyük hayali ise kendi minibüsünü kurmak ve âşık olduğu Nazlı (Pembe Mutlu) ile evlenmektir. Bir gün Şakir işten kovulur ve Abbas minibüsü devralma şansı yakalar. Fakat bu durum Şakir'i öfkelendirir ve Abbas'a rakip olmaya karar verir. İki adam arasında minibüs ve Nazlı için kıyasıya bir rekabet başlar.

Çiçek Abbas Oyuncuları Kimlerdir?

  1. Çiçek Abbas: İlyas Salman
  2. Şakir: Şener Şen
  3. Nazlı: Pembe Mutlu
  4. Hayri: Necdet Yakın
  5. Lütfü: Halil İnal
  6. Komiser: Mehmet Ali Gümüş
  7. Berber: Erol Taş
  8. Nazlı'nın Babası: Hayri Esen
  9. Nazlı'nın Annesi: Nevin Seval

Çiçek Abbas Hakkında Bilinmesi Gerekenler

  • Çiçek Abbas filmi, 1982 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Senaryo ödülünü kazanmıştır.
  • Film, İlyas Salman ve Şener Şen'in unutulmaz performanslarıyla Türk sinemasına damgasını vurmuştur.
  • Çiçek Abbas, saf ve iyi niyetli bir adamın büyük şehrin yalan dünyasıyla yüzleşmesini anlatan duygusal ve komik bir filmdir.

Çiçek Abbas'ı Seveceksiniz Çünkü:

  • Türk sinemasının klasikleri arasında yer alan unutulmaz bir filmdir.
  • İlyas Salman ve Şener Şen'in muhteşem oyunculuklarıyla sizi büyüleyecektir.
  • Saf ve iyi niyetli bir adamın hikayesini anlatan duygusal ve komik bir filmdir.
  • 1980'lerin İstanbul'unun atmosferini gerçekçi bir şekilde yansıtır.
(ESRA GÜLLER)
Paylaş