havadurum

CHP ve MHP il başkanları Fransa’ya gürledi

Fransa meclisi genel kurulu, 1915 olaylarının `soykırım` olmadığı yönündeki ifadelerin suç sayılmasını öngören yasa teklifini kabul etti. Çanakkale’deki siyasi parti temsilcileri, yasa teklifini kabul eden Fransa meclisinin aldığı karara tepki gösterdi.

840
Karara tepki gösteren CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, bundan sonraki süreçte Fransa’nın yaptıklarını dünya kamuoyuna açıklayacaklarını söyledi. Karagöz; “CHP olarak MYK’nın aldığı kararı destekliyoruz. Böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil. Şiddetle protesto ediyoruz. Bu konuda gerekli ulusal duyarlılıklarımızı her alanda dile getireceğiz. Fransa, önce kendi yaptıkları soykırımlara baksın. Kendileri başka halklara yaptıkları zalimlere baksın. Sonra Türkiye ile ilgili karar alsın. Bu anlamda hem MYK’mızın hem de Çanakkale’de meclis grubumuzla birlikte aldığımız Fransa’yı protesto etme kararlarımızın arkasındayız. Bunun takipçisi olacağız. Bu konuda ulusal çıkarlarımızı her şeyin üzerinde tutup, Fransa’nın yaptıklarını bizde bundan sonraki süreçte dünya kamuoyuna açıklama durumunda kalacağız” dedi.
 
 
Erkan’dan Fransa’ya lanet
Milliyetçi Hareket Partisi Çanakkale İl Başkanı Efkan Erkan, parti olarak Fransa Senatosu`nun bu kararını, uydurma soykırım iddialarını inkar edenlere ceza verilmesini karara bağlayan bu soysuzluğu lanetleyerek tüm varlığı ile kınadıklarını bildirdi.
 
Milliyetçi Hareket Partisi Çanakkale İl Başkanı Efkan Erkan şunları söyledi; “Geçtiğimiz yılın 22 Aralık tarihinde, Fransa Ulusal Meclisinde kabul edilen sözde Ermeni soykırım İddialarını inkâr edenlere para ve hapis cezası verilmesi yönündeki karar bu defa da Fransa Senatosu`nda görüşülmüş ve onaylanmıştır. Bundan böyle Fransa da sözde Ermeni soykırım İddialarını reddetmek cezai yaptırıma bağlanmış ve diaspora yeni bir zaferini bu sayede elde etmiştir. Fransa`nın düşünce özgürlüğüne kelepçe vuran, İfadeyi zapturapt altına alan bu çirkinliğini aziz milletimiz affetmeyecek ve bu sefilliği asla unutmayacaktır. Tarihimizi yargılama cüretini kendinde gören sömürgenin kanlı dişlisi bu ülke Türk milletinin geçmişinde mezalim değil, bulsa bulsa adalet insaniyet ve merhamet bulabilecektir.
 
Sarkozy yönetimi katliamla ilgili iz sürmekte kararlı ise tavsiyemiz önce kendi kokuşmuş tarihlerinden işe başlamaları ve başlarını Afrika`dan orta doğuya kadar çevirmeleridir. Pişkin ve pervasız Fransa yöneticileri, seri cinayetlere dönük merakı ve ilgisi varsa önce aynaya bakmalı ve zalimlikle iç içe geçen karanlık suratı orada görmelidir.
 
Türk milletinin geçmişinde soykırım yoktur, Utanacağı, sıkılacağı ve anlatamayacağı vahşet manzaraları da Allah`a şükürler olsun ki bulunmamaktadır. Partimiz, Fransa Senatosu`nun bu kararını, uydurma soykırım iddialarını inkar edenlere ceza verilmesini karara bağlayan bu soysuzluğu lanetlemekte ve tüm varlığı ile kınamaktadır. Akıllarınca Türk milletinin sineceğini ve zorla sanık sandalyesine çıkarılacağını düşünen çılgınlar, kutlu tarihimizin muhteşem sayfalarından haddini bilmeyenlere nasıl ders verildiğini mutlaka öğrenmelidir. Sözde Ermeni soykırım korosu boşuna ve nafile yere ümitlenmesin. Meydanlarda ölüm üzerinden Ermenistan uyduluğu ve propagandası yapanlar hemen sevinmesin. Zira aradıkları ve bekledikleri katliamcı suçlamasını Türk milletine kabul ettirmeye kimsenin gücü yetmeyecektir.
 
Sözde Ermeni soykırım yalanından fayda uman zavallılar, Dağlık Karabag`daki insanlık suçunu, Hocalı`daki kıyımı, vatanımızdaki Ermeni mezalimini hayatlarının hiçbir döneminde ağızlarına dahi almamışlardır. Bu vesileyle Ermeni saldırıları sonucunda hem ülkemizde hem de Dağlık Karabağ`da şehit düşenleri bir kez daha rahmetle anıyorum.”
Paylaş