havadurum

CHP’li Muharrem Erkek “Umut biziz, umudu büyüteceğiz”

CHP önceki dönem Genel Başkan Yardımcısı ve önceki dönem Çanakkale Milletvekili Avukat Muharrem Erkek, aday adaylığı açıklamasını CHP İl Binasında ve Tarla Sokak’ta gerçekleştirdi. “Her şey çok güzel olacak” diyen Erkek, burada kendisini bekleyen coşkulu kalabalığa hitaben; “Umudu yükselteceğiz. Bu kenti model bir kent yapacağız. Daha da ileriye taşıyacağız. Dünyada saygın kentlerden biri haline getireceğiz” ifadelerine yer verdi. Erkek, “Kimsenin endişesi olmasın, 31 Mart’ta yine kazanacağız” ifadelerini kullandı.

1627

CHP’de aday adaylıkları açıklanmaya devam ediyor. Dün CHP il ve Merkez İlçe binasının bulunduğu Tarla Sokak’ta partililerle bir araya gelen CHP önceki dönem Genel Başkan Yardımcısı ve önceki dönem Çanakkale Milletvekili Avukat Muharrem Erkek, aday adaylığını açıkladı. Coşkulu bir kalabalığa seslenen Erkek, eşi Özen Algönül Erkek, İl Başkanı Levent Gürbüz, Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun ile çıktığı kürsüden partililere ve vatandaşlara seslendi. önceki dönem YDK üyesi Serdar Soydan ile ilçe ve belde belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri ile çok sayıda partilinin bulunduğu Tarla Sokak’ta, hak-hukuk-adalet mesajı verdi, sosyal demokrat belediyeciliğin devam edeceğini ifade etti. CHP’li Erkek, “Çanakkale’de sosyal demokrat belediyecilik devam edecek. Mekanı cennet olsun Reşat Tabak, İsmail Özay, Ülgür Gökhan; halkçı belediyecilik, dürüst belediyecilik, şeffaf belediyecilik Çanakkale’de devam edecek. Bunu biz söylemiyoruz, Tarla Sokak söylüyor, Çanakkale’nin sokakları söylüyor. TBMM’nde 10 Kasım’dan bu yana bir Adalet Nöbeti tutuluyor. Çanakkale’den, mecliste Adalet Nöbeti tutan milletvekillerimize de selam gönderiyoruz. ‘Adalete susamış bir insanın susuzluğunu dünyanın tüm nehirleri bir araya gelse gideremez’ demişler. Hak-hukuk-adalet mücadelemiz kararlılıkla devam edecek” dedi.

“Değişimin gücüyle ilerliyoruz”

“Son kurultayımızda, büyük bir değişimi hep birlikte gerçekleştirdik” diyen Erkek, “Dünyanın en köklü, en saygın partilerinden biriyiz. 100 yıldır tarihimizden aldığımız güçle, değişimin gücüyle ilerliyoruz. Değişimin yüzyılı başladı. Çünkü biz Cumhuriyetçiyiz, çünkü bizim değişmez önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Çünkü biz devrimciyiz, biz halkçıyız, biz Atatürkçüyüz, Atatürk milliyetçisiyiz. Atatürk Milliyetçiliğinin temelinde etnik köken yoktur. Atatürk Milliyetçiliğinde kimsenin kökenine, kimliğine, diline, mezhebine, yaşam tarzına bakılmaz. Hepimiz biriz. Esas nedir biliyor musunuz Atatürk Milliyetçiliği? Milli kaynakları, çıkar gruplarına aktarmaya karşı, kamu yararını savunmaktır. Kamu yararını savunmaya hep birlikte devam edeceğiz. Umut biziz” ifadelerini kullandı.

“Çanakkale için ben hazırım”

Erkek, “2004’te Belediye Meclis üyesi olarak Çanakkale sivil inisiyatifi ile birlikte çalışıyorduk. Kent Konseyi yönetmeliğini hazırlıyorduk hep birlikte, Yerel Gündem 21 binasında… Çanakkale’nin vizyonunu belirledik; Tarih, kültür, turizm ve üniversite diye. Çünkü öyle müstesna bir coğrafyada yaşıyoruz ki, bu memlekete karşı sorumluluklarım var. Bunun için adayım. Bu sorumlulukları yerine getirmek için adayım. Sonra sizlerin takdiri ile Çanakkale Milletvekilliği yaptım. 5,5 yıl Genel Başkan Yardımcılığı dönemimde, bürokraside, siyasette, Ankara’da çok önemli görevler üstlendik, çok önemli ilişkilerimiz oldu. İşte bu mesleki ve siyasi birikimimi, hep birlikte çok çalışarak, memleketimizin hizmetine sunacağız. Bu sorumluluk için, Çanakkale için ben hazırım” şeklinde konuştu.

“Ülgür Gökhan bizim ağabeyimizdir”

Gelecek dönem aday olmayacağını açıklayan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın İstanbul’da bulunduğunu, ancak mesaj gönderdiğini söyleyen Erkek, “Sayın Ülgür Gökhan, çok nazik bir mesaj gönderdi. Merkez İlçe Başkanımız basına okudu. 22 yıl, çok özel bir dönem. Bu dönemin 10 yılında ben de Ülgür Beyle birlikte çalıştım. Bundan gurur duydum. O bizim ağabeyimizdir. Ülgür Gökhan, bu memlekete önemli hizmetlerde bulunmuştur, bu memleketin hakkını hukukunu korumuştur. İşte biz de bu anlayışı daha da ileriye götüreceğiz. Umudu yükselteceğiz. Bu kenti model bir kent yapacağız. Daha da ileriye taşıyacağız. Dünyada saygın kentlerden biri haline getireceğiz” dedi.

“31 Mart’ta yine kazanacağız”

Erkek, açıklamasında son olarak, “Niçin güçlüyüz biliyor musunuz? Çünkü, eşitlik, özgürlük, adalet mücadelesi verenler, her zaman güçlü olurlar. Biz gücümüzü halktan alıyoruz. Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel, ‘Belediye başkanlarını nasıl belirleyeceksiniz?’ diye sorduklarında; ‘Halkın gönlünde olan, bizim de gönlümüzdedir’ dedi. Bütün CHP’liler ve bütün hemşerilerim, en doğru, en güçlü adayın etrafında birleşecektir. Onun için her zaman söylediğimiz gibi; halkın gönlünde bir nebzede olsun yer bulabilmişsek, halkın gönlüne girebilmişsek ne mutlu bizlere. Onun için kimsenin endişesi olmasın, 31 Mart’ta yine kazanacağız ve Çanakkale’de her şey çok güzel olacak!” ifadelerini kullandı.

(Dilan Kaynak-Seçkin Sağlam)

Paylaş