havadurum

CHP'li Kardelen Kepez Belediyesi Başkanlığı aday adaylığını duyurdu

Çanakkale’de yerel seçimler yaklaşırken, adaylık çalışmaları da devam ediyor. Çanakkale Merkez’de adaylıklar duyurulurken, Kepez Beldesi için aday adaylık açıklaması geldi. Emine Kardelen, Kepez Belediye Başkanlığı için aday adaylığını duyurdu.

1600

Çanakkale’de yerel seçimler gittikçe yaklaşıyor. İl ve ilçe genelinde adaylık duyurulurken Emine Kardelen de Kepez Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. Kardelen, bugün CHP Merkez İlçe Başkanlığında saat 13:00’da aday adaylığını açıkladı.

Adaylığını duyurdu

Çanakkale CHP Merkez İlçe Başkanlığı’nda parti üyeleriyle buluşan Emine Kardelen, Kepez Belediyesi Başkanı aday adaylığını açıkladı. Kardelen, Cumhuriyet’in 100’üncü yılını gururla andığını dile getirirken Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını anarak konuşmasına başladı. Kardelen “Bugün burada, Çanakkale Kepez'in geleceğine katkıda bulunma arzusuyla sizlerin karşısına çıkıyorum. Türkiye’nin en büyük Beldesi olan Kepezimizin, daha yaşanabilir ve kalkınmış bir yer haline getirmek için uzun yıllardır çeşitli kademelerinde gururla görev aldığım Cumhuriyet Halk Partimizin Kepez Belediye Başkanı Adayı olmaya karar verdim” ifadelerine yer verdi.

“Cumhuriyet kadını olarak daha çok çalışmalıyız”

Birkaç gün öncesinde gerçekleştirilen CHP 38’inci Olağan Kurultay’da CHP Genel Başkanı olarak seçilen Özgür Özel’i tebrik etti. Kardelen “Bir Cumhuriyet Kadını olarak, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Ülkemizin Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün belirlediği yolda ilerlemesi için geleceğimizi sağlam temeller üzerine oturtmalı ve daha çok çalışmalıyız” diye konuştu.

“Partimizin yerel seçimlerde ülke genelinde çok daha başarılı olacağına inanıyorum”

Konuşmasında adaylık olma nedenlerine yer veren Emine Kardelen “Kadınlarımızın siyaset platformlarında aktif rol alması için uzun yıllar partimizde mücadele ettim, Kepez Belediye Bakanlığına aday adayı olmamın temel sebepleri arasında; kadınlarımızın tutumlu, şefkatli, yardımsever, kol kanat gerici ve anaç yapısını sosyal belediyecilik anlayışıyla harmanlayarak halkımızın hak ettiği hizmeti alabileceği bir ekosistem oluşturmak yer almaktadır. Bu görevi her zaman siyaset üzeri görerek, parti ayrımı yapmaksızın kucaklayıcı ve ortak akıl ile hareket ederek değerli hemşerilerime, güçlü, deneyimli ve konusunda uzman liyakatli kadrolarla hizmet etme düsturu ile yola çıktım. Cumhuriyet Halk Partimizin, Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde ülke genelinde çok daha başarılı olacağına ve daha fazla belediye başkanlığı alacağına gönülden inanıyorum. Ben de bu sürecin bir neferi olmak ve katkıda bulunmak üzere Kepez Beldemizden Belediye Başkanlığına Aday Adayı olarak bugün sizlerin huzurunuzdayım” ifadelerine yer verdi.

“Kepez’de yaşayan her vatandaşın rahat ve mutlu yaşamasını istiyoruz”

Kepez’in artan nüfusuna ve ihtiyaçlarına dikkat çeken Kardelen “Kepez Beldemizin her geçen gün artan nüfusu ile hızla büyüyen ihtiyaçlarına aynı oranda cevap verebilmek büyük önem arz etmektedir. Ben ve çalışma arkadaşlarım, Kepezimizin önümüzdeki süreçte kısa, orta ve uzun vadeli gelişim projeksiyonuna değer katacak ve talepleri hızla karşılayacak projeler hazırladık. Hedefimiz; Kepez’de yaşayan her vatandaşımızın rahat ve mutlu bir şekilde taleplerinin hızla karşılanacağı sosyal belediyecilik anlayışını hayata geçirmektir. Tarihiyle, kültürel değerleriyle, esnafıyla ve Kepez’de yaşayan halkımızla bütünleşmiş ve ortak akılla yönetilen bir belediyecilik kültürünü Kepezimizde uygulamak istiyoruz” diye konuştu.

Kepez Belediyesi için projelerine yer verdi

Kepez’e yönelik hedeflerinden ve projelerinden bahseden Kardelen “Kısaca öncelikli olarak hayata geçirmeyi hedeflediğimiz proje başlıklarını saymam gerekirse; Kepezimizin gün geçtikçe büyüyen ve kronikleşen su sorunu başta olmak üzere 50 yıllık projeksiyonu öngörerek alt ve üst yapı çalışmaları, Kepezimizin iç hat ulaşım sorunu, (Örneğin; Kepez merkezden Devlet Hastanesine ulaşım zor. Kepez içinde ring hatlarla halkımızı rahatlatacağız). İstihdam; benim için olmazsa olmaz öncelikli hassas konularda bir tanesi. Hem ev hanımlarımızı hem de geçlerimizi günün gereksinimlerine ve öne çıkan mesleklerine yönlendirmek için Sertifikalı Mesleki Eğitim Kursları düzenleyeceğiz. Bu kurslarımızı Mili Eğitim ve ona bağlı şubelerle Mesleki Yeterlilik Kurumu iş birliğinde en kısa sürede hayata geçireceğiz. Kepezimizin geçmişten günümüze uzanan kültürünü gelecek nesillere yaşatmak ve aktarmak üzere farkındalık çalışmaları yapacağız. Festivaller ve farklı etkinlikler düzenleyeceğiz. Bu etkinlikler her yıl tekrarlanan ulusal ve uluslararası etkinlikler olacak. Sosyal yardımlaşma; Kepezimize sosyal yardımlaşma kültürünü geri getireceğiz. Çocuklarımıza kırtasiye, giyim yardımları yapacağız, ihtiyaç sahibi ailelere destek paketleri sunacağız. Kepez esnafımıza destek olmak üzere alışveriş günleri düzenleyeceğiz. Kepez halkımızın yerel esnaftan alışveriş yapması için farkındalık çalışmalarıyla destekler vereceğiz” dedi.

Emine Kardelen, konuşmasında kendisi hakkında da bilgiler verdi. Çanakkale’de öğrenci yurdu ve otel işletmeciliği yapan Kardelen bunun yanı sıra geçmişte CHP İl Yönetim Kurulu Üyeliği, CHP İl Sekreterliği, CHP Kadın Kolları İl Başkanlığı, Önceki Dönem Çanakkale Belediyesi Meclis Üyeliği görevlerinde yer aldı. Kardelen yer aldığı Sivil Toplum Kuruluşları arasında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), İDA Yaşatma derneği, Çanakkale Çağdaş Eğitim Kooperatifi yer alıyor.

Projelerini hayata geçirmek ve Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında çalışmaya hazır olduğunu söyleyen Emine Kardelen, kendisine destek verenlere teşekkürlerini dile getirdi.

(Esra Güller)

Paylaş