havadurum

CHP’li Işık, Biga Belediye Başkanlığı için başvurusunu yaptı

Biga Belediyesi’nin eski başkanı ve yeni dönem aday adayı İsmail Işık, CHP Biga İlçe Başkanlığı’na adaylık başvuru dosyasını teslim etti. Işık, Biga Belediyesi’nin son 5 yılda fetret devri yaşadığını ve yarım kalan işlerini tamamlamak istediğini söyledi.

877

Işık, adaylık başvurusu öncesinde yaptığı basın açıklamasında, Biga Belediyesi’nin 153 yıllık tarihinde en kötü dönemini yaşadığını belirtti. Işık, adaylık başvuru dosyasını CHP Biga İlçe Başkanı Cemal Mantar’a teslim etti. Işık, İlçe Başkanlığı’na davullarla zurnalarla girdi. Işık, “Daha önce yaptınız. Yine yapacağınıza ben bütün kalbimle inanıyorum” dedi. Işık, Bigalılardan destek istedi ve Biga’yı yeniden mutlu bir kent yapmak için çalışacağını sözlerine ekledi.

“3,5 yılda yarım bıraktığımız Ada Park’ı tamamlayamadılar”

CHP’li Işık yarım kalan işleri tamamlamak için hazır olduklarını dile getirerek, “Biz geçmiş dönemde mutlu Biga dediğimizde, içi boş, sade bir slogandan ibaret değildi. Biz, mutlu Biga sloganını ortaya koyduğumuzda bunun aynı zamanda içini de doldurduk. İnsanların yaşamaktan mutlu olduğu, huzur duyduğu, gurur duyduğu bir kenti gerçekleştirme yolunda önemli adımlar attık. İlk dönemimizde sizlerin de desteğiyle Biga’mızın öncelikle kronikleşen altyapı ve üstyapı sorunlarını çözdük. Ada Mahallesi’nde sandallarla, kayıklarla gezilen bir 2013 yılı yaşadı Biga. Allah nasip etti, bu sorunları ondan sonra yaşamadık. Yolları yaptık. Kaldırımları yaptık. Çarşı merkezimizi farklı bir anlayışla dizayn ettik. Bütün bunları yaparken de o bölgede yaşayan insanlarımızla görüşerek, konuşarak, onların önerilerini alarak, yani halkımızla birlikte, halkımız için Biga’mıza hizmet etmeye çalıştık. 40’a yakın parkı yeniledik. 20’ye yakın yeni park yaptık. Biga’mıza 2 kreş, 2 sağlık ocağı kazandırdık. Atatürk Kültür Merkezi’ni söylemeye gerek yok. Bütün bölgede örnek oldu. Biz Şehir Parkı’nı 6 ayda tamamladık. Karşıda gördüğünüz 24 bin metrekarelik alan Nisan ayında başladı, 29 Ekim 2016 yılında açıldı. 6 ay sadece. 3,5 yılda yarım bıraktığımız Ada Park’ı tamamlayamadılar. İşte biz bu anlayışa, Biga’nın bunları hak etmediğine inandığımız için, yarım kalan işlerimizi tamamlamak için aday olduk” ifadelerini kullandı.

“Bigalılar mutsuz”

Biga halkının yaşadığı su sorununa dikkat çeken CHP’li Işık, “Biga Belediyesi’nin bu yıl 153’üncü yılı. 153 yıllık Biga Belediyesi ne yazık ki son 5 yılında tamamen bir fetret devri yaşıyor. Belediye çalışanları mutsuz, Bigalılar mutsuz. Belediye yapması gerekenleri yapamıyor. Darmadağınık ve kötü bir yönetim var. 153 yılın en kötü dönemini yaşıyoruz. 2023 yılının sonuna geldik. Utanarak söylüyorum. Su kesintileri yaşıyoruz. Bu çağda olmaması gereken durum bu. Bunları inşallah Nisan ayında göreve geldiğimizde çözeceğimiz sorunlardan bir tanesi de su sorunu olacaktır. Su, uzun bir hattan Biga’ya geliyor. Sürekli sıkıntılar oluyor. Ama bunların takip edilmesi, kontrol edilmesi ve gerekli önlemlerin alınması gerekir. Kontrol edilmediği, denetlenmediği, tamamen belediye yönetiminin zafiyetinden dolayı su sıkıntıları yaşıyoruz. 2023 yılının Biga’sına, Türkiye’sine, dünyasına yakışır bir durum değildir bu” sözlerine yer verdi.

“Biga’mızı geleceğe taşıyacağız”

Biga Belediye Başkan Aday Adayı Işık, “1 Nisan sabahı kazananın Biga olacağını umut ediyorum” sözlerine vurgu yaparak, “Biga’yı bir kez daha yönetmeye talip olduğunu ve Biga Belediye Başkanlığını CHP adına kazanacağına inandığını belirten Işık; “Biga’mızın huzura, sevgiye, barışa ve kardeşliğe ihtiyacı var. Birbirimizi ötekileştirmeden, bu yüz yıllık kadim şehirde geleceğe hazırlanmamız gerekiyor. Biga’mızın bütün dinamiklerinin ikinci yüzyılda sorumluluk üstlenmesi, bu büyük fırsatı kaçırmamamız gerekiyor. Biga’mızın doğru bir vizyonla yönetilmesi gerekiyor. Biz bu konuda hazırız. Deneyimliyiz. Kişisel hırslarımızı, koltuk sevdalarını bir kenara bırakarak, Biga’nın direksiyonunun emin ellere bırakılması gerekiyor. Tüm sorunları biliyoruz. Geçen dönem yaptıklarımızın bir kısmı bu kitapçıkta. O kadar çok iş yapmışız ki. Tarih bize bunları gösteriyor. Yaptıklarımız bu kitapçıkta. Yapacaklarımız zihnimizde. İnşallah hep birlikte gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki dönemin ustalık dönemimizin olacağını ifade ediyorum. Gerçekten bir ustalık titizliğiyle Biga’mızı geleceğe taşıyacağız. Ben partimiz adına Biga’mız için mücadele edecek, partimizi birleştirecek, hatta amacı Biga’mızı daha ileri taşımak olacak tüm aday adaylarını parti gözetmeksizin tebrik ediyorum. Gerginlikten, kavgadan uzak bir seçim süreci diliyorum. 1 Nisan sabahı kazananın Biga olacağını umut ediyorum. İyi ki varsınız. Allah razı olsun. Teşekkür ediyorum” diye belirtti. (Damla Yeltekin)

Paylaş