CHP İl Başkanlığı; "Onların güvende olması hepimizin sorumluluğudur"

CHP Çanakkale İl Başkanlığı tarafından maden ocağında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden Ramazan Yıldırım'a ilişkin açıklamalarda bulundu.

923

CHP Çanakkale İl Başkanlığı tarafından, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde meydana gelen göçükte yaşamını kaybeden3 çocuk babası işçi Ramazan Yıldırım'a ilişkin açıklamalarda bulunarak; "Madenciler, yer altında zorlu koşullarda çalışırken güvenli bir ortamı hak ediyorlar ve bu haklarına saygı gösterilmelidir" ifadelerine yer verildi.

"İş güvenliği önlemlerinin yetersizliği konusunda farkındalık yaratmak önemlidir"

Zonguldak'ta maden ocağında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçi Ramazan Yıldırım'a dair CHP Çanakkale İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada; "Zonguldak'ta hayatını kaybeden madenci Ramazan Yıldırım'ın adını unutmayalım. İş güvenliği konusunda daha fazla çaba harcamalıyız. Her bir madenci bir isim ve bir aileye aittir. Sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. İşçilerin zorlu çalışma koşulları ve iş güvenliği önlemlerinin yetersizliği konusunda farkındalık yaratmak önemlidir" diye belirtildi.

"Madenci; sadece bir işçi değil, bir ailenin geçim kaynağı ve toplumun bir parçasıdır"

Madencilerin zor şartlar altında çalıştıklarını ve bu süreçte gerekli tüm tedbirlerin alınması gerektiği belirtilerek; "Madenciler, yer altında zorlu koşullarda çalışırken güvenli bir ortamı hak ediyorlar ve bu haklarına saygı gösterilmelidir. İş güvenliği tedbirleri, madenlerde çalışanların hayatlarını riske atmamak için vazgeçilmezdir ve bu önlemlerin sıkı bir şekilde uygulanması gerekmektedir. Her bir madenci, sadece bir işçi değil, aynı zamanda bir ailenin geçim kaynağı ve bir toplumun bir parçasıdır. Onların güvende olması hepimizin sorumluluğudur. Madencilerin güvenliği için daha fazla çaba harcamalı, iş yerlerindeki riskleri minimize etmeli ve bu kahramanların güvende olmalarını sağlamalıyız" denildi.
(Gökhan Özkurnaz)

Paylaş