havadurum

CHP’den GESTAŞ’ın zammına tepki

Bozcaada’nın anakarayla tek bağlantısını sağlayan GESTAŞ, yeni zam tarifesini açıkladı. CHP Bozcaada İlçe Başkanlığı tarifeye tepki gösterdi.

1942

GESTAŞ, Çanakkale deniz ulaşımında bugün itibariyle geçerli olmak üzere tüm hatlarda ücret tarifelerine zam yaptı. Geyikli-Bozcaada yolcu 100 lira, orta sınıf araç 850 lira, araç içi yolcu ise 40 lira oldu. CHP Bozcaada İlçe Başkanlı, tarifeye tepki göstererek, “Gestaş Deniz Ulaşım’ın Bozcaada Geyikli hattındaki tarifeye ilişkin açıkladığı zam oranı, asgari ücret ve memur maaş zamlarına oranla çok yüksek kalmış, hatta yeniden değerlendirme oranını bile geçmiştir” ifadelerine yer verdi.

“Adayı ortak açıklamaya davet ediyoruz”

Aynı süredeki feribot saatleriyle karşılaştırıldığında Bozcaada-Geyikli hattının yüksek fiyat olmasına tepki gösterilen açıklamada, “Anakara ile tek bağlantısının Gestaş aracılığıyla gerçekleştiren ada halkı bu fiyatlarla seyahat özgürlüğünden açıkça men edilmektedir. Başka lokasyonlarda aynı süredeki feribot seyahatleri ile karşılaştırıldığında da çok yüksek kalan bu fiyatların tekrar değerlendirilmesi talebimizdir. Adamızdaki tüm siyasi partileri, sivil toplum örgütlerini ve halkımızı bu talebin dile getirilmesinde ortak bir tavır almaya davet ediyoruz” denildi.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş