havadurum

CHP’de şölen havasında adaylık açıklaması

CHP’de İl Başkanlığı için çalışmalarını yürüten Tarık Özgür Şimşek, parti il binasında düzenlediği basın toplantısı ile adaylığını açıkladı. Merkez ve ilçelerden katılımın yoğun olduğu adaylık açıklamasında “birlik ve beraberlik” mesajı veren Şimşek, “CHP’de kardeşliği egemen kılacağız” dedi. Şimşek’in adaylık açıklamasında bando ekibi de hazır bulunurken, İzmir Marşı CHP’lilerin coşkusunu artırdı.

1521

15 Ekim Pazar günü Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetimler Binası Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek olan Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Kongresi öncesinde CHP Çanakkale İl Başkanlığı Binası’nda basın açıklaması gerçekleştiren Tarık Özgür Şimşek, CHP Çanakkale İl Gençlik Kolları Başkanı Tuğberk Güzel’in il başkanlığına aday olmasına rağmen, kendi yönetimlerine destek verdiğini ve feragat ettiğini belirterek teşekkürlerini iletti. Öte yandan gerçekleşen basın açıklamasında dostça, kardeşçe bir araya olunması gerektiğine değinerek; “CHP üyeleri hiçbir kimse için birbirlerine darılmak zorunda değiller. Karşımızda aday olan, bizimle birlikte olan ya da olmayan tüm CHP’liler benim dostumuzdur, arkadaşımdır, kardeşimdir” dedi. Şimşek’in açıklamasının ardından il binası önünde parti üyeleri ve vatandaşlar tarafından yoğun katılım sağlanırken, bando takımı eşliğinde şarkılar söylendi, İzmir Marşı’nın seslendirilmesi ile ortaya renkli görüntüler çıktı.

“Tuğberk Güzel, CHP İl Örgütü’nün İl Sekreteri olacak”

Tarık Özgür Şimşek, CHP Çanakkale İl Başkanlığı’na adaylığını açıklamak için gerçekleştirilen basın açıklamasında; “Biz arkadaşlarımızla birlikte Cumhuriyet Halk Partisi İl Kongresi’nde aday olmak için bir yola çıktık. Genç kardeşlerimizle birlikte ilçelerin tamamında çok güzel karşılandık. Bu süreçte Gençlik Kolları İl Başkanımız Tuğberk Güzel kardeşimiz, İl Başkanlığı’na aday olmuştu. Cumhuriyet Halk Partisi’nde hepimiz rahatsızlık duyduğu bir hastalık var, Türk siyasi hayatının aslında aynı hastalığı var, bir koltuğa geldikten sonra ne yazık ki kimse kolay kolay o koltuğu bırakmıyor. Genç yaşında aday olduğu İl Başkanlığı’nda bizim yönetimimizde olmak için büyük alçak gönüllülükle feragat eden genç kardeşim Tuğberk Güzel’e teşekkür ediyorum. Yaşları ve egoları büyük, birçok insanın yapamadığı bu genç yaşında yaptı ve 15’i akşamı o sandıktan bu seçime kazanarak çıktığımızda CHP İl Örgütü’nün İl Sekreteri olacak kendisi” şeklinde konuştu.

“CHP’liler benim dostumdur, arkadaşımdır, kardeşimdir”

Gerçekleştirilen basın açıklamasında Cumhuriyet Halk Partisi’nde birlik ve beraberliğin öncelikleri olduğunu vurgulayan Şimşek; “CHP’de 12 ilçemizle 16 bin üyemizle birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağız, kardeşliği, saygıyı ve sevgiyi CHP’de egemen kılacağız, bunun sözünü size verebilirim. Gittiğimiz her ilçede sevgiden, dostluktan, kardeşlikten başka hiçbir konuşma yapmadık. Gerçekleştirmek istediğimiz şey İl Başkanı olmak, İl Yönetim Kurulu Üyeleri olmak değil, dostluğu, kardeşliği bu partide egemen kılmak. Hemen bu sokakta, insanlar birbirlerine selam vermekten çekiniyorlar, rahatsız oluyorlar, bunun olmasını artık istemiyoruz. Karşıda, hemen Tarihi Yarımadada, 81 ilden, yurdun dört bir yanından insan biz burada bugün bu konuşmaları rahatça yapabilelim diye Şehit oldular ve koyun koyuna yatıyorlar. CHP üyeleri hiçbir kimse için birbirlerine darılmak zorunda değiller. Karşımızda aday olan, bizimle birlikte olan ya da olmayan tüm CHP’liler benim dostumdur, arkadaşımdır, kardeşimdir. Yaratılan algılar var, bunlar bize kazanmaya ne kadar yakın olduğumuzu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

“Günün sonunda size kalan CHP’nin şerefli, onurlu, sade üyeliğidir”

Siyasi hayatta birçok konuma gelinebileceğini asıl önemli olanın ise CHP’de sade üyelik olduğuna değinen Şimşek; “CHP’de İl Başkanı olabilirsiniz, Milletvekili olabilirsiniz, belediye başkanı olabilirsiniz, genel merkez yöneticisi olabilirsiniz, genel başkan yardımcısı olabilirsiniz, genel başkan da olabilirsiniz ama bir gün gelir tüm bu sıfatların önüne eski ibaresi konulur, öyle bir rütbe var ki, öyle bir makam, öyle bir mevki var ki o sizden asla alınmaz; günün sonunda size kalan CHP’nin şerefli, onurlu sade üyeliğidir. Bizler cesur arkadaşlarımızla birlikte kendimizi sizlere emanet ediyoruz, bizler sizi, kendinize sahip çıkmanızı istiyoruz. Bugün burada arkadaşlarımla, eşimle, ailemle birlikte Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Başkanlığı adaylığımı açıklıyorum. Bir gülümsemeyle başlatacağız her şeyi. Omuz omuza, yürek yüreğe olmak dileğiyle” dedi. (Dilan Kaynak)

Paylaş