havadurum

CHP Çanakkale’de 6 Şubat Depremi’ni andı

CHP Çanakkale İl Başkanlığı, 81 ilde eş zamanlı olarak, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler için saat 04.17’de anma programı düzenledi.

760

CHP Çanakkale İl Başkanlığı tarafından 6 Şubat’ı anma programı düzenlendi. 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketinde yaşamını yitirenler, felaketin yıldönümünde CHP İl Binası önünde anıldı. Anma programına, CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz, CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, CHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek, İl ve Merkez İlçe Yönetimi, partililer ve vatandaşlar katıldı. 6 Şubat’ı anma programı, saat 04.17’de yapılan saygı duruşu ile gerçekleşti.

“Aynı acıları yaşamamak için el ele vermeliyiz”

Anma programı kapsamında sosyal medya hesabından açıklamada bulunan CHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek; “81 ilimizin İl ve İlçe Başkanlıklarında, tam bir yıl önce deprem felaketinde kaybettiğimiz vatandaşlarımız için eş zamanlı olarak saygı duruşunda bulunduk. Bundan sonra aynı acıları yaşamamak için hepimiz el ele vermeliyiz. Gerekli hazırlıkları yapmalıyız, birlikte çalışmalıyız. 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımızın ruhları şad, mekanları cennet olsun” ifadelerini kullandı.

“Yaşadığımız derin acıyı unutmuyoruz”

CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun; “Deprem öncesi ve sonrası yapılması gerekenlerin yapılmadığını ve sonucunu gördük. Umarım, deprem vergilerinin duble yollara harcanmadığı, Hatay’ın garip kalmadığı bir süreç yaşarız. Biz CHP olarak tüm depremzedelerimizin yanındayız. Tam 1 yıl önce yaşadığımız derin acıyı unutmuyoruz, unutturmayacağız. 81 il ve ilçe başkanlıklarımızda hayatını kaybeden vatandaşlarımız için saat 04.17 de saygı duruşunda bulunduk. Hepsine rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun” dedi.

“99 depreminden ders almadık”

CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz ise, “Çok acı bir gece… Bundan bir yıl önce, binlerce vatandaşımızı korkunç bir şekilde kaybettik. Bunun en önemli sebebi de tedbirsizliğimiz. 99 depreminden ders almadık. Umarım bundan sonra gerekli tedbirler alabiliriz, biz de elimizden geleni yapacağız. Bunların yaşanmaması için burada toplandık ve umarım bir farkındalık yaratmışızdır.” şeklinde konuştu.

(SEVİ GÖZAY UĞURLU)
Paylaş